Κόσμος

Κομισιόν – Προβληματισμός για τις ακριβές τιμές στην ενέργεια – Προειδοποίηση για δύσκολο χειμώνα για τα φτωχά νοικοκυριά

02.10.2021 | 13:23 Eνσωμάτωση

Σε συνάντησή τους τη Δευτέρα, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα συζητήσουν τις αυξανόμενες τιμές ενέργειας εκφράζοντας ανησυχίες ότι θα επιβραδύνουν την οικονομική ανάκαμψη και θα πλήξουν δυσανάλογα τους φτωχότερους.

Οι Ευρωπαίοι ΥΠΟΙΚ εξετάζουν τι μέτρα θα πάρουν, διότι οι αυξανόμενες τιμές ενέργειας πλήττουν τις οικονομίες της Ευρωζώνης ειδικά τώρα, που πάνε να σταθούν ξανά στα πόδια τους οικονομικά από την πανδημία.

Οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη φέτος έχουν σημειώσει αύξηση 300% και αυτό που ανησυχεί τους Ευρωπαίους είναι ότι δεν γνωρίζουν πόσο θα κρατήσει αυτό το χάος στις τιμές.

Εξετάζονται συνεπώς διάφορα μέτρα όπως επιδοτήσεις ή φοροελαφρύνσεις, ενώ η Κομισιόν προειδοποιεί ότι εάν δεν ληφθούν μέτρα τώρα, τότε οι επιπτώσεις τον ερχόμενο χειμώνα θα είναι δυσανάλογες – ειδικά για τις ομάδες χαμηλότερου εισοδήματος.

Ενδεικτικό του πόσο ανησυχεί τους Ευρωπαίους είναι το ότι το θέμα θα συζητηθεί και στη Σύνοδο Κορυφής 21-22 Οκτωβρίου μεταξύ των Ευρωπαίων ηγετών.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 02/10/2021