Ελλάδα

Καταγγελίες «φωτιά» για οικιακές βοηθούς που αποσπούν χρήματα από ηλικιωμένους

01.10.2021 | 17:31 Eνσωμάτωση

«Βροχή» οι καταγγελίες για τις οικιακές βοηθούς.

Οι κινήσεις τους μελετημένες μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Πίσω από τα χαμόγελα και τους πληθυντικούς για να κερδίσουν τη δουλειά, ένα σχέδιο έτοιμο να υλοποιηθεί με την πρώτη ευκαιρία.

Οι νέες καταγγελίες στο Live News που ξεπερνούν τις 20, για οικιακές βοηθούς που παγίδευσαν, επιτέθηκαν και λήστεψαν τα θύματά τους, δείχνουν πως η αστυνομία έχει να κάνει με σπείρα που δραστηριοποιείται στην Αττική και όχι μόνο.

Το 2017 η γυναίκα που βλέπουμε προσελήφθη σε σπίτι των Αμπελοκήπων για να φροντίζει τον παππού. Τη 10η μέρα όμως όπως μας αποκαλύπτουν συγγενείς του, ο ηλικιωμένος βρέθηκε ναρκωμένος και το χρηματοκιβώτιο να έχει κάνει φτερά.

Οι αστυνομικοί που πήραν στα χέρια τους την επίμαχη φωτογραφία της καταζητούμενης γυναίκας διαπίστωσαν πως υπήρχε διαφορά στη σφραγίδα, που σημαίνει πως κάποιος ή κάποιοι έβαλαν τη φωτογραφία της γυναίκας στα στοιχεία άλλου προσώπου. Ξεκόλλησαν την αρχική φωτογραφία, έβαλαν τη νέα και προσπάθησαν να αντιγράψουν τη σφραγίδα με τη διαφορά να είναι εμφανής.

Οι καταγγελίες για τη σπείρα των οικιακών βοηθών

Από χθες το απόγευμα το τηλέφωνο καταγγελιών του Live News πήρε φωτιά. Το 2020 και πάλι στην Αττική, αυτή η γυναίκα που συστήθηκε ως Ελένη και δήλωσε μητέρα τριών παιδιών για να μην κινήσει καμία υποψία, χτύπησε την πρώτη μέρα.

Σύμφωνα με καταγγελίες των θυμάτων και «όπως έδειξαν οι κάμερες ασφαλείας, η γυναίκα έψαξε παντού μέσα στο σπίτι και όταν δεν βρήκε άλλα χρήματα έγινε καπνός»

Στην περιοχή του Ψυχικού πριν από 10 χρόνια, μια άλλη Γεωργιανή, περίμενε τρεις μήνες μέχρι να δείξει το πραγματικό της πρόσωπο. Μετά το χτύπημα η γυναίκα έγινε καπνός και οι έρευνες για τον εντοπισμό της, δεν απέδωσαν. Με γρήγορες κινήσεις, την στιγμή που τα θύματα είναι αδύνατον να αντιδράσουν.

Όπως συνέβη και σε σπίτι του Πειραιά. Σε αυτή την περίπτωση η κατά τα άλλα οικιακή βοηθός, έφυγε με τα κλοπιμαία δήθεν για να κατεβάσει τα σκουπίδια.

Οι καταγγελίες συνεχίζονται, με τα θύματα να ζητούν να ενταθούν οι έρευνες για τη σπείρα που συνεχίζει να χτυπάει ηλικιωμένους μέσα σε σπίτια.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 01/10/2021