Ελλάδα

Επίθεση με βιτριόλι – «Κλειδί» ο ρόλος 36χρονου & φίλης της κατηγορουμένης

01.10.2021 | 17:10 Eνσωμάτωση

Ένα 24ωρο μετά τις εικόνες από το δικαστήριο και το πρώτο τετ α τετ της Ιωάννας με τη γυναίκα που της έριξε βιτριόλι και την κατέστρεψε, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε δύο πρόσωπα που θεωρούνται κλειδιά και όλους αυτούς τους μήνες, από τον Μάιο του 2020 που έγινε η επίθεση στην Καλλιθέα, έμειναν στο σκοτάδι.

Τα δύο αυτά άτομα φέρονται να μίλησαν με την κατηγορούμενη πριν κι μετά την επίθεση που πάγωσε τη χώρα και αναμένεται να κληθούν για να λύσουν για πρώτη φορά τη σιωπή τους.

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, η κατηγορούμενη είχε ζητήσει από τον 36χρονο να πάρει μέρος στην παρακολούθηση της Ιωάννας και να της βρει έναν τρόπο για να πάρει στα χέρια της το βιτριόλι.

Ο δικηγόρος που τον εκπροσωπεί, Αλέξανδρος Κούκιος, τονίζει μάλιστα ότι η κατηγορούμενη μετά το έγκλημα, είχε προσπαθήσει να τον χρησιμοποιήσει για άλλοθι.

«Δέχτηκε μια κλήση από την κατηγορουμένη. Ακούει την Έφη να λέει ‘πες ότι είμαστε μαζί’ να το επαναλαμβάνει και να το κλείνει. Την επόμενη μέρα συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

»Συμπεραίνουνε ότι με αυτές τις κλήσεις που έκανε λίγες ώρες πριν και μετά το περιστατικό, δείχνουν ότι ζητούσε κάποιο άλλοθι».

Ο 36χρονος επαναλαμβάνει πως δεν έχει την παραμικρή συμμετοχή στο έγκλημα. Όπως φέρεται να έχει πει στο στενό του περιβάλλον, κάποια στιγμή φοβήθηκε και για τη δική του ζωή και προσπάθησε να απομακρυνθεί από την κατηγορούμενη.

«Ζητούσε πολλές φορές να παρακολουθήσει τον 40χρνο από την οικία του. Να παρακολουθεί την κ. Παλιοσπύρου. Ο ίδιος βέβαια είχε καταλάβει ότι υπήρχε μια εμμονική κατάσταση, προσπαθούσε συνεχώς να την αποφύγει.

»Δεν παρακολούθησε ποτέ ούτε την Ιωάννα ούτε τον 40χρονο. Για να αποφύγει τις πιέσεις της έλεγε ότι δε συμβαίνει τίποτα μεταξύ τους για να την ηρεμήσει».

H εξέταση στο κινητό τηλέφωνο της 36χρονης, έδειξε πως οι δυο τους είχαν τηλεφωνικές συνομιλίες με ύποπτο περιεχόμενο, ήδη έναν χρόνο πριν από την επίθεση.

Είναι χαρακτηριστικό πως τον Απρίλιο του 2019, όπως αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στο LIVE NEWS, η 36χρονη του έγραψε στο viber:

«Θέλω να μου βρεις κάτι που ξέρεις ότι δεν μπορώ να το πάρω εγώ».

Τον Ιούλιο του ίδιους έτους, η δράστρια επανέρχεται:

«Θέλω να τσεκάρεις κάτι στη Βουλιαγμένη και θέλω να είμαι κι εγώ».

Όπως λέει ο δικηγόρος του 36χρονου, ο πελάτης του δεν εμφανίστηκε στις Αρχές επειδή τρόμαξε από την έκταση που πήρε η υπόθεση.

Τώρα όμως είναι αποφασισμένος να βοηθήσει με όποιον τρόπο του ζητηθεί για να ρίξει άπλετο φως στα κομμάτια των γεγονότων που παραμένουν θολά.

«Τρόμαξε και πανικοβλήθηκε, όχι μόνο επειδή θα μπορούσε να εμπλακεί αλλά, όπως μου εκμυστηρεύτηκε, ότι φοβήθηκε και για τη ζωή του.

»Δεν συνδύασε ποτέ ότι όλα αυτά τα περιστατικά των παραινέσεων θα οδηγούσαν σε ένα έγκλημα. Όταν έγινε το έγκλημα δεν μπορούσε να φανταστεί ότι είναι για πρόσωπο που γνωρίζει».

Το δεύτερο πρόσωπο που αναμένεται να κληθεί για κατάθεση είναι μια γυναίκα, φίλη του 36χρονου, που φέρεται να είχε ανάλογες συνομιλίες με την κατηγορούμενη. Και εκείνη υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε τις προθέσεις της Έφης και σε καμία περίπτωση, όπως τονίζει, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί συνεργός.

Ενώπιον της δικαιοσύνης θα βρεθεί και ο 40χρονος που αρχικά είχε χαρακτηριστεί ως το μήλον της έριδος ανάμεσα στην Ιωάννα και την Έφη.

Το αρρωστημένο πάθος της κατηγορούμενης για εκείνον, την τύφλωσε και όπλισε τα χέρια της, μετά τα αλλεπάλληλα περάσματα σε χαρτορίχτρα.

Η συνέχεια της πολύκροτης δίκης είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Τρίτη και αναμένεται να δούμε αν και πάλι η Ιωάννα Παλιοσπύρου θα βρεθεί απέναντι στη γυναίκα που την κατέστρεψε και εμφανίζεται αμετανόητη.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 01/10/2021