Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης- «Πήραμε τα καλύτερα πλοία, στις καλύτερες τιμές»

30.09.2021 | 13:02 Eνσωμάτωση

Στη σημαντική συμφωνία με τη Γαλλία, αναφέρθηκε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε διεθνές συνέδριο.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η ελληνογαλλική συμφωνία συμβολίζει τη δέσμευση της Γαλλίας αλλά και το ενδιαφέρον της για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι η συμφωνία συμβαδίζει με τις κατευθυντήριες γραμμές του ΝΑΤΟ για την αναβάθμιση της αμυντικής ικανότητας των κρατών μελών του και τόνισε πως είναι υποχρέωσή του να υπερασπιστεί την πατρίδα.

Είπε επίσης ότι είμαστε έτοιμοι να υπογράψουμε την επέκταση της αμυντικής συμφωνίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες για ακόμη 5 χρόνια ενώ υπογράμμισε για τις γαλλικές φρεγάτες ότι παίρνουμε τα καλύτερα πλοία, στην καλύτερη τιμή ξεκαθαρίζοντας ότι η Ελλάδα δεν μπαίνει σε κούρσα εξοπλισμών.

«Πιστεύω πετύχαμε μια στρατηγική συμφωνία. Οι γαλλικές φρεγάτες είχαν προταθεί από το Ναυτικό μας, το Ναυτικό μας θεώρησε ότι ήταν η καλύτερη επιλογή, άρα θα έλεγα ότι πήραμε τα καλύτερα πλοία, στις καλύτερες τιμές με πολύ γρήγορο χρονοδιάγραμμα παράδοσης και πάνω από όλα διαπραγματευτήκαμε μια κατά την άποψή μου αμοιβαίας επωφελή στρατηγική εταιρική συμφωνία», ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για την πανδημία ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι δεν θα γίνει υποχρεωτικό το εμβόλιο για άλλες κατηγορίες πολιτών αλλά ξεκαθάρισε ότι ο ανεμβολίαστοι σε εσωτερικούς χώρους όπως εστιατόρια, μπαρ, καφέ και γήπεδα δεν θα μπαίνουν.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 30/09/2021