Ελλάδα

Θεσσαλονίκη – Παρέμβαση εισαγγελέα για τα επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης

29.09.2021 | 17:13 Eνσωμάτωση

Βροχή μολότοφ, διμοιρίες των ΜΑΤ, τραυματίες μαθητές.

Αυτό είναι για δεύτερη ημέρα το σκηνικό πολέμου με πετροπόλεμο, καδρόνια και μολότοφ στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

Μία μαθήτρια τραυματίστηκε. Στο LIVE NEWS μίλησε αποκλειστικά η μαθήτρια που τραυματίστηκε. Η περιγραφή της συγκλονίζει.

«Δύο παιδιά που με υπερασπιστήκαν, μου είπαν ότι από πίσω μου ήταν ολόκληρο μπούγιο και ήταν και αγόρια και κορίτσια. Καθόμουν ουσιαστικά και αυτοί ήταν από πάνω μου όρθιοι όταν πήγα να σηκωθώ με έσπρωχναν, μου τραβούσαν τα μαλλιά, κλωτσιές χαστούκια, τέτοια πράγματα, ωραία πράγματα. Ήξερα να αμυνθώ αλλά δεν τα προλάβαινα όλα, δύο χέρια έχω. Φέτος ξεκινήσαν από 10 – 15 αλλά έχουν αυξηθεί. Όπως καταλαβαίνω όλοι αυτοί δεν ήταν μαθητές του σχολείου, ήταν εξωσχολικοί από άλλα σχολεία, από συνδέσμους εγκληματικής οργάνωσης δεν μου πάει να το πω κόμμα».

Η ίδια ξεκίνησε να πάει στο σχολείο και βρέθηκε για δεύτερη ημέρα σε πεδίο μάχης, με την αστυνομία να έχει περικυκλώσει το ΕΠΑΛ και να παρατηρεί σαν θεατής.

Οι κουκουλοφόροι έχουν κομματική ταυτότητα θα καταγγείλουν μπροστά στην κάμερα όσοι είναι στο σημείο, την ίδια ώρα από έξω φεύγουν κόκκινες σημαίες προς το ΕΠΑΛ και από μέσα νεαροί με σηκωμένο το χέρι βρίζονται με τους απέξω.

Το σκηνικό του παραλόγου που στήθηκε από τα ξημερώματα είχε από όλα. Ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις που σταμάτησαν σε ικανή απόσταση πορεία φοιτητών. Μαθητές που πήγαιναν στην τάξη τους ανάμεσα σε άλλες διμοιρίες, κουκουλοφόρους ταμπουρωμένους στο ΕΠΑΛ, μαθητές να χαιρετάνε πίσω από τα τζάμια τους γονείς τους, γονείς που έξω από το σχολείο θέλουν να πάρουν τα παιδιά τους και να φύγουν.

Οι απόψεις των εκπαιδευτικών

Οι εκπαιδευτικοί από την άλλη λένε πως θέλουν σχολεία με ελευθερία ιδεών και καταδικάζουν τα επεισόδια, στους γονείς αυτά δεν λένε και πολλά

Οι σκηνές βίας συνεχίζονται. Ένα ποδήλατο χέρι χέρι περνάει στο σχολείο, οι αστυνομικοί σπρώχνοντας χωρίζουν διαδηλωτές που μαλώνουν μεταξύ τους, ενώ στην πόρτα του σχολείου το ασθενοφόρο παραλαμβάνει μαθητές θύματα του πετροπόλεμου.

Στο μεταξύ η πορεία των φοιτητικών συλλόγων αποχωρεί με αντιφασιστικά συνθήματα, προφανώς μέχρι αύριο που είναι βέβαιο πως ο πετροπόλεμος και οι μολότοφ θα είναι πάλι στο ίδιο σημείο.

Μιλώντας στο LIVE NEWS, μητέρα δύο μαθητών από το  ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Δεν είχαμε καμία ενημέρωση γι’ αυτό, το μάθαμε από τα κανάλια. Πήγαμε στο σχολείο να πάρουμε τα παιδιά μας και σοκαριστήκαμε με την παρουσία των ΜΑΤ. Με ενδιαφέρει η υγεία των παιδιών, εγώ τα δικά μου τα παιδιά δε θα τα στείλω. Εμείς προτείνουμε να γίνει τηλεκπαίδευση, προκειμένου να σταματήσει αυτό το φαινόμενο. Ποιός μου εγγυάται για την ασφάλεια των παιδιών μου;», διερωτάται η μητέρα των δύο μαθητών που φοιτούν στο ΕΠΑΛ.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 29/09/2021