Ελλάδα

Κρήτη – Συνεχίζονται οι ισχυροί μετασεισμοί στο Αρκαλοχώρι – Εικόνες καταστροφής

29.09.2021 | 07:13 Eνσωμάτωση

Δύσκολες ώρες εξακολουθεί να περνά η Κρήτη, καθώς τον μεγάλο σεισμό των 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έχουν ακολουθήσει αρκετοί μετασεισμοί.  

Στις πληγείσες περιοχές βρέθηκε την Τρίτη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με την κυβέρνηση να ανακοινώνει στη συνέχεια μια σειρά από μέτρα για τους σεισμόπληκτους.

Δεύτερη νύχτα στους δρόμους οι κάτοικοι

Οι κάτοικοι εξακολουθούν να βρίσκονται σε σοκ από το ισχυρό χτύπημα του Εγκέλαδου που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στο Αρκαλοχώρι αλλά και την μετασεισμική ακολουθία που προκαλεί μεγάλη ανησυχία.

Βρίσκονται αντιμέτωποι με μία νέα πραγματικότητα, που περιλαμβάνει αγωνία, διαμονή σε σκηνές ή ξενοδοχεία, συσσίτια και φόβο για το αύριο. Ο μεγαλύτερος μετασεισμός σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης και ήταν μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ προκαλώντας μεγάλη ανησυχία.

Οι περισσότεροι από τους πληγέντες στερούνται ακόμα και τα απολύτως απαραίτητα, αφού ο σεισμός τους άφησε κυριολεκτικά στο δρόμο.

«Αγκάθι» όπως τονίζεται, είναι οι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας που δεν πείθονται εύκολα να απομακρυνθούν από τα σπίτια που έζησαν μια ολόκληρη ζωή, παρά το γεγονός πως γνωρίζουν ότι κινδυνεύουν.

Με τη βοήθεια των αντρών του Στρατού στήθηκαν οι σκηνές, σε κάθε μία από τις οποίες μπορούν να φιλοξενήσουν έως 10 άτομα, ενώ ήδη έχουν γίνει αυτοψίες σε δύο κατασκηνώσεις προκειμένου να μεταφερθούν και εκεί πληγέντες.

Επίσης, δωμάτια ξενοδοχείων σε Καστέλλι και Ηράκλειο είναι διαθέσιμα για οικογένειες με μικρά παιδιά.

Εικόνες απόλυτης καταστροφής – Το MEGA στις σεισμόπληκτες περιοχές

Το MEGA πραγματοποίησε οδοιπορικό στις σεισμόπληκτες περιοχές. Οι αλλεπάλληλες δονήσεις προκαλούν νέες ζημιές στα ήδη κατεστραμμένα κτίρια.

Η σεισμική δραστηριότητα προκάλεσε τεράστιες καταστροφές στο νομό Ηρακλείου, σχεδόν ισοπέδωσε χωριά. Εκτιμάται ότι καταστράφηκαν περισσότερα από 1.000 σπίτια.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 29/09/2021