Υγεία

Κορωνοϊός – Σε κατάσταση συναγερμού η βόρεια Ελλάδα – Ένα βήμα πριν το mini lockdown η Θεσσαλονίκη

29.09.2021 | 13:05 Eνσωμάτωση

Ημέρα αποφάσεων σήμερα για το αν στη Θεσσαλονίκη θα επιβληθούν έκτακτα περιοριστικά μέτρα δεδομένης της ιδιαίτερα επιβαρυμένης επιδημιολογικής εικόνας

Σε κατάσταση συναγερμού η βόρεια Ελλάδα, όπου το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει ιδιαίτερα υψηλό σε αντίθεση με τα ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης που είναι πολύ χαμηλά.

Μια «ανάσα» από τα 3.000 έφτασαν χθες τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, με την Αττική να καταγράφει 560 και τη Θεσσαλονίκη 435. Τριψήφιος ήταν και αριθμός που καταγράφηκε σε Λάρισα και Ξάνθη, με 183 και 122 νέες μολύνσεις, αντίστοιχα.

Ημέρα αποφάσεων η σημερινή για τη Θεσσαλονίκη, καθώς το απόγευμα συνεδριάζει η ολομέλεια της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων για να αποφασιστεί εάν τελικά η πόλη θα μπει σε μίνι lockdown.

Την ίδια ώρα, στο μικροσκόπιο των ειδικών, βρίσκονται και άλλες περιοχές όπως η Λάρισα.

Προβληματισμός για τις παρελάσεις

Την ανησυχία της για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας εξέφρασε η Ματίνα Παγώνη. Μάλιστα, εκτιμά ότι δεν πρέπει να γίνουν παρελάσεις και εορταστικές εκδηλώσεις τον Οκτώβριο.

«Ο χειμώνας θα είναι πολύ δύσκολος. Ήδη ξεκίνησαν νοσηλείες παιδιών στο ΠΑΙΔΩΝ, κάτι που για εμάς είναι ότι χειρότερο. Εγώ πιστεύω ότι δεν πρέπει να γίνουν οι παρελάσεις».

Τον κώδωνα του κινδύνου για τη μετάδοση του κορωνοϊού μεταξύ των παιδιών κρούει η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού.

Αύριο Πέμπτη, ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού τρίτης δόσης για τους άνω των 60 και τους υγειονομικούς για τους οποίους έχουν περάσει 6 μήνες από ημερομηνία εμβολιασμού τους με τη δεύτερη δόση.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 29/09/2021