Ελλάδα

Ποινή 8 ετών στον «ευγενικό ληστή» που έκανε χειραψίες

28.09.2021 | 17:42 Eνσωμάτωση

Μπήκε σε κατάστημα ψιλικών σαν πελάτης, έβγαλε όπλο, πήρε τα χρήματα, αλλά πριν φύγει δεν παρέλειψε να κάνει χειραψία.

Ο 26χρονος ληστής που έγινε γνωστός το 2019 για την… ευγένειά του, μιλάει στο LIVE NEWS και περιγράφει το περιστατικό.

«Είχα μπει να κάνω ληστεία σε ένα μαγαζί, είχε ταραχτεί ο υπάλληλος. Σαν άνθρωπος δεν ήθελα να του κάνω κακό. Προσπάθησα να τον ηρεμήσω, γιατί είχε αγχωθεί πάρα πολύ» ανέφερε ο ληστής και συμπλήρωσε: «Είχε ταραχτεί πάρα πολύ ο άνθρωπος, ήθελα να τον καθησυχάσω, του έδωσα το χέρι μου, του ζήτησα συγγνώμη για την πράξη μου».

«Εντάξει, δεν είμαι άνθρωπος που κάνω κάτι τέτοιο και χαίρομαι, νομίζω κανένας δεν το κάνει αυτό και χαίρεται, είναι κάτι πολύ άσχημο» πρόσθεσε.

Οι καλοί τρόποι του 26χρονου ληστή, είχαν καταγραφεί στην κάμερα, καθώς ο ίδιος έβγαζε το ψεύτικο, όπως αποδείχθηκε όπλο για να απειλήσει τον ιδιοκτήτη και αποχωρώντας του έσφιγγε το χέρι.

«Σαν πελάτης μπήκε μέσα στο μαγαζί, μου ζήτησε ένα πακέτο τσιγάρα, μου ζήτησε μία κόκα κόλα, του λέω πίσω στο ψυγείο είναι, κοίταξε αριστερά δεξιά να δει αν υπάρχει άλλος πελάτης μέσα στο μαγαζί και εκείνη την ώρα που ερχότανε του λέω καλαμάκι θες; Και πριν τελειώσω τη φράση βγάζει το όπλο και λέει ληστεία» σημείωσε ο υπάλληλος καταστήματος ψιλικών Ηλίας Στεφανίδης.

Ο νεαρός που έχει διαπράξει σωρεία ληστειών στο παρελθόν με ψεύτικο όπλο τονίζει μετανιωμένος πως ποτέ δεν ήθελε να βλάψει κανέναν από τα θύματά του.

«Ένιωθα πάρα πολύ άσχημα, δε σου κρύβω ότι πολλές φορές είχα σκεφτεί να βάλω και τέλος στη ζωή μου. Δεν είμαι κακός άνθρωπος ούτε ήμουνα ποτέ, απελπισμένος είμαι. Κι ο άνθρωπος στην απελπισία του μπορεί να κάνει τα πάντα για να επιβιώσει. Αλλά χωρίς να βλάψει τους άλλους. Είμαι κατά, είμαι εναντίον όσων βλάπτουν κάποιον για να επιβιώσουν» πρόσθεσε ο 26χρονος ληστής.

«Ναι όντως έχει κάνει κάποιες ληστείες, όλες ήταν σε παντοπωλεία ή ψιλικά, με πολύ μικρά ποσά ως λεία, και πάντοτε χρησιμοποιώντας ψεύτικα όπλα» υπογράμμισε η δικηγόρος του ληστή Εύα Τσιτλακίδου.

Μάλιστα όπως εξηγεί ο ίδιος οι ληστείες που διέπραττε ήταν στο μεσοδιάστημα αδειών από τη φυλακή για να καλύψει τα έξοδά του. «Εννοείται ότι το έκανα και το ξανάκανα. Αν σκεφτείς ότι τα έξοδά μου μόνο, ήμουνα δραπέτης ας μην το ξεχνάμε… τα έξοδά μου μόνο στο να μετακινούμαι ήτανε πάρα πολλά, δεν μπορούσα χρησιμοποιώ ούτε αυτοκίνητο, ούτε μηχανή, είχα πολλά έξοδα για να μετακινούμαι με το ταξί. Ας πούμε τα μισά λεφτά από τις ληστείες τα έτρωγα στα ταξί και τα τρένα. Σε κάποιον μπορεί να ακούγεται παράλογη η δικαιολογία μου, αλλά είναι η αλήθεια» τόνισε.

«Είναι από τις περιπτώσεις των ανθρώπων που πιστεύω ότι εάν υπήρχε ένα άλλο περιβάλλον αυτό το παιδί θα μπορούσε πραγματικά να έχει άλλη εξέλιξη» συμπλήρωε η κυρία Τσιτλακίδου.

Σήμερα οδηγήθηκε στο εδώλιο του Κακουργιοδικείου Θεσσαλονίκης για μία από τις ληστείες που είχε διαπράξει στην Κατερίνη το 2019.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 28/09/2021