Ελλάδα

Κορωνοϊός – Στον εισαγγελέα οι e-αρνητές – Οι σελίδες με fake news

28.09.2021 | 17:14 Eνσωμάτωση

Μια ιστοσελίδα με δεκάδες εξώδικα ανά περίπτωση, τρεις πλατφόρμες με παραπλανητικά βίντεο, και 6 λογαριασμοί στα social media μπήκαν στο στόχαστρο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και πλέον ελέγχονται από τον Εισαγγελέα για διασπορά ψευδών ειδήσεων, διέγερση σε ανυπακοή και απόπειρα απάτης.

«Το να κλείσεις ιστοσελίδες που ενημερώνουν γι’ αυτές τις πορείες δεν είναι δημοκρατικό. Γιατί πώς θα κάνουν το κάλεσμα με κλεισμένες όλες τις σελίδες;», σημειώνει ο Γιώργος Σύρπης, ψυχίατρος, μέλος σελίδας αρνητών.

Δύο δικογραφίες σχηματίστηκαν, με την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών να διατάζει κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα.

Ποιες είναι οι 4 ιστοσελίδες

«Έλληνες Αυτόχθονες Ιθαγενείς» ονομάζεται η ιστοσελίδα η οποία αναλαμβάνει ν’ αποστείλει μαζικά εξώδικα για λογαριασμό όσων διστάζουν να εμβολιαστούν.

Οι εντελώς παράλογες οικονομικές απαιτήσεις, στις οποίες δήθεν μπορούν να προβούν οι αρνητές, ποικίλλουν.

10 εκατομμύρια και ποινή φυλάκισης για όσους τους ζητούν να βάλουν μάσκα και 50.000 ευρώ την ημέρα για όσους τους υποχρεώνουν να υποβληθούν σε rapid test.

Όλα αυτά ολοκληρώνονται με μια απλή εξουσιοδότηση και φυσικά έναντι χρηματικής αμοιβής για τον διοργανωτή αρνητή.

Οι πλατφόρμες με παραπλανητικά βίντεο

Rumble, Brighteon, και Ουγκτιουμπ είναι οι 3 πλατφόρμες όπου αρνητές από όλον τον κόσμο αναρτούν βίντεο και θεωρίες συνωμοσίας.

Παρόμοια βίντεο κατακλύζουν κλειστές ομάδες και προφίλ στα σόσιαλ μίντια. Ένας εκ των συνδιαχειριστών μιας τέτοιας σελίδας στο Facebook μιλάει στο LIVE NEWS.

«Όταν έχεις μια άποψη πρέπει να την τεκμηριώνεις επιστημονικά. Εμείς την τεκμηριώνουμε επιστημονικά. 2.56 Είμαστε ενάντια στα συγκεκριμένα mRNA εμβόλια, δηλαδή αυτά τα τέσσερα που είναι εδώ στην Ελλάδα σε αυτά είμαστε ενάντια», λέει ο Γιώργος Σύρπης.

Αρνητές της… πραγματικότητας

Στο αντιεμβολιαστικό κίνημα μετέχουν μεταξύ άλλων υγειονομικοί σε αναστολή όπως ο ψυχίατρος του Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης, Γιώργος Σύρπης.

«Άμα αρχίσουν και πειράζουν και κάνουν υποχρεωτικό εμβολιασμό στα παιδιά μας θα μας βρουν απέναντι. Γιατί αυτό είναι έγκλημα και βιασμός».

Ιατροδικαστές που υποστηρίζουν πως οι θρόμβοι των εμβολίων είναι διαφορετικοί από τους κλασσικούς.

«Οι θρόμβοι σε αυτά τα περιστατικά δεν έχουν καμία σχέση με τους κλασσικούς θρόμβους. Οι θρόμβοι σε αυτά τα περιστατικά είναι ρακόμορφοι και όχι κυλινδρόμορφοι όπως είναι κλασσικοί θρόμβοι».

Εκπαιδευτικοί που κάνουν ειδικές τιμές στα ιδιαίτερα ανεμβολίαστων μαθητών.

«Είμαι ανεμβολίαστη καθηγήτρια Αγγλικών και μπορώ να κάνω ιδιαίτερα σε προσιτές τιμές σε ανεμβολίαστους μαθητές δια ζώσης ή online».

Αλλά και καθηγητές πανεπιστημίων κι αν ένας απλός πολίτης δεν καταλαβαίνει γιατί τα πολλά τεστ βγάζουν πολλά κρούσματα.

«Με τα rapid test φτάσαμε τα κρούσματα που έχουμε φτάσει τώρα και μας έκλεισαν την 1η φόρα και μας έκλεισαν και τη 2η γιατί πήγαινε ο ΕΟΔΥ παντού και έκανε τεστ».

Καρδιολόγος που δηλώνει διδάκτωρ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ισχυρίζεται πως η ήπια νόσηση που παρέχουν τα εμβόλια δεν συνεπάγεται λιγότερους νεκρούς.

«Αφού νοσώ πιο ήπια δεν θα γλιτώσουμε από τη θνητότητα; Η απάντηση είναι όχι γιατί οι εταιρείες σηκώνουν τους ώμους ψηλά και λένε δεν ξέρουν».

Πάρα το γεγονός πως ο ΕΟΔΥ δίνει καθημερινά τον ακριβή αριθμό των ανεμβολίαστων στις ΜΕΘ, ο οποίος κάθε φορά υπερβαίνει το 90%, η «παθολόγος των αρνητών» δημοσιεύει δικά της στατιστικά αγνώστου προελεύσεως.

«Έχω και φωτογραφίες και ντοκούμεντα και τα πάντα το 100% των καρδιοπαθών που πεθαίνουν στις ΜΕΘ είναι εμβολιασμένοι».

Σημειώνεται ότι οι έρευνες της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνεχίζονται για τις συγκεκριμένες 10 περιπτώσεις αλλά και για άλλες που μπορεί να προκύψουν.

«Το παιδί φορούσε μάσκα στο σχολείο. Το δικαστήριο δεν έλαβε υπόψη του όλα τα στοιχεία», τόνισε ο πατέρας – αρνητής Αλέξανδρος Μαγκώτσης, ο οποίος καταδικάστηκε σε 14 μήνες φυλάκιση.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 28/09/2021