Ελλάδα

Κορωνοϊός – Ιστοσελίδες αρνητών στο στόχαστρο της εισαγγελίας – Υπ΄ ατμόν η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος

27.09.2021 | 17:04 Eνσωμάτωση

Έτοιμες φόρμες μήνυσης, ηχητικά αρχεία, διαδικτυακές εκπομπές και παραπλανητικά βίντεο έχουν μπει στο στόχαστρο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με τη μία μετά την άλλη σελίδα αντιεμβολιαστών να «κατεβαίνει».

«Κρατάμε γερά! Προσπαθούν να ρίξουν όλες τις ομάδες εδώ και να μας αφαιρέσουν την ελευθερία του λόγου! Τους γράφουμε κανονικά, δεν υποκύπτουμε».

Το μπλογκ με τις 370.000 επισκέψεις που παρείχε έτοιμη τη φόρμα μήνυσης κατά εκπαιδευτικών, μετά την αποκάλυψη του LIVE NEWS κατέβηκε από το διαδίκτυο.

Στο μικροσκόπιο 18 ιστοσελίδες

Μία από τις ιστοσελίδες με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα έχει δημιουργήσει ακόμη και τιμοκατάλογο ψευδών νομικών συμβουλών.

Όπως αναφέρουν στο έγγραφο 14 σελίδων, εάν τους υποχρεώσουν σε χρήση μάσκας ή να κάνουν το εμβόλιο, η χρηματική ποινή αγγίζει μέχρι τα 10 εκατομμύρια ευρώ, ενώ σύμφωνα με τους ίδιους κινδυνεύουν να βρεθούν στη φυλακή 25 χρόνια.

Ένα τέτοιο έγγραφο κρατούσε ανά χείρας και ο πατέρας – αρνητής που ζητούσε 2,7 εκατομμύρια από τη διευθύντρια του σχολείου και τελικά καταδικάστηκε με ποινή φυλάκισης 15 μηνών με τριετή αναστολή.

Σε άλλο σημείο ισχυρίζονται πως εάν εργαζόμενος τεθεί σε αναστολή επειδή δεν έχει εμβολιαστεί ή υποβληθεί σε διαγνωστικό έλεγχο, το πρόστιμο είναι 50.000 ευρώ την ημέρα, με την ποινή να ξεκινά από τους 18 μήνες και να φτάνει έως τα 25 χρόνια.

Αυτό είχε προφανώς στο μυαλό της μια γιατρός – παθολόγος, γνωστή αντιεμβολίαστρια των σόσιαλ μίντια.

«Ζητάτε εγγράφως ότι θα σας απολύσουν γι’ αυτό το λόγο οπότε μετά πάτε με το χαρτί αυτό στην επιθεώρηση εργασίας και ζείτε τα επόμενα 25 χρόνια άνεργοι. Φυτεύοντας μαρούλια. Παρακαλώ να επικοινωνήσουν όλοι οι υγειονομικοί στο mail μου».

Αν και η σελίδα της εν λόγω παθολόγου έχει κατέβει ήδη από το Facebook, τα βίντεό της ανεβαίνουν μέσω κλειστών ομάδων και προφίλ. Ο λόγος της διαγραφής της;

«Σας απολύει επειδή δεν βάζετε χλωρίνη στο σώμα μας. Δηλητήριο, ακουαφόρτε. Nα το δηλώσει ο εργοδότης σας ότι δεν σας δίνει άδεια επειδή δεν έχετε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας».

Την ώρα μάλιστα που ο ΕΟΔΥ δίνει καθημερινά τον ακριβή αριθμό των ανεμβολίαστων στις ΜΕΘ, ο οποίος κάθε φορά υπερβαίνει το 90%, η «παθολόγος των αρνητών» δημοσιεύει δικά της στατιστικά αγνώστου προελεύσεως.

«Έχω και φωτογραφίες και ντοκουμέντα και τα πάντα το 100% των καρδιοπαθών που πεθαίνουν στις ΜΕΘ είναι εμβολιασμένοι».

Δικηγόρος ζητά ετήσια συνδρομή

7.000 προβολές έχει η διαδικτυακή εκπομπή όπου αντιεμβολιαστές παραδέχονται πως γίνονται εικονικά self test μαθητών, με μία μητέρα αρνήτρια να κάνει παρέμβαση.

«Για αυτούς που πιστεύανε ότι είναι οκ να πετάνε το τεστάκι και να γράφουν ένα αρνητικό για να πηγαίνουν τα παιδιά στο σχολείο, πρέπει να ξέρουν ότι έχουν αρχίσει και παίρνουν παιδιά από σχολεία. Γύρω στις 8 μας παίρνει το παιδί και μας λέει ότι μας πηγαίνουν για τεστ γιατί κάποιο παιδί νόσησε. Χωρίς να ενημερώσουν κανέναν μας. Εγώ βέβαια απευθύνθηκα σε γνωστό δικηγόρο».

Ο γνωστός αυτός δικηγόρος δεν είναι άλλος από εκείνον που αναλαμβάνει ως επί των πλείστων τη νομική εκπροσώπηση των αρνητών και ζητά πλέον συνδρομή στα βίντεο που ανεβάζει.

«Ζητώ συνδρομή για να βλέπουν τα βίντεο που αναρτώ. Ποιο είναι το πρόβλημά σας; Κοινωνικό αγαθό είναι τα βίντεό μου; Νερό είναι ή ρεύμα και σας κάνει τόση εντύπωση;»

Αύριο θα ανακοινωθούν τα πορίσματα από την ΕΛ.ΑΣ με τον επίμαχο φάκελο να έχει διαβιβαστεί από σήμερα στον Εισαγγελέα.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 27/09/2021