Ελλάδα

«Μπλόκο» στο παιχνίδι μηνύσεων σε εκπαιδευτικούς από αρνητές

24.09.2021 | 13:09 Eνσωμάτωση

Μήνυμα ασφαλείας όρος την κοινωνία αλλά και προστασίας των δικαιωμάτων των θυμάτων έστειλε ο κ Κώστας Τσιάρα παρουσιάζοντας τις αλλαγές που αποτελούν προϊόν διετούς εργασίας της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής υπό τον Καθηγητή της Νομικής Λαμπρό Μαργαρίτη.

Αυστηροποιούνται οι ποινές για τα ειδεχθή εγκλήματα, τα σεξουαλικά εγκλήματα (βιασμός, κ.λπ.) και εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας των ανηλίκων και προβλέπεται πλέον ως μόνη ποινή η ισόβια κάθειρξη, σύμφωνα με τις αλλαγές στο νέο Ποινικό Κώδικα που θα αναρτηθεί σήμερα σε δημόσια διαβούλευση, όπως τόνισαν τόσο ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας.

Μοναδική ποινή πλέον η ισόβια κάθειρξη για τα αδικήματα της εσχάτης προδοσίας, της ανθρωποκτονίας, του ομαδικού βιασμού, του θανατηφόρου βιασμού και της θανατηφόρας ληστείας.

Το αδίκημα του εμπρησμού, όπως και αυτό του εμπρησμού δασών, αλλά και όλων των κοινώς επικινδύνων εγκλημάτων, μετατρέπονται από εγκλήματα αποτελέσματος σε εγκλήματα αφηρημένης διακινδύνευσης.

Αυτεπάγγελτη δίωξη για την προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας στον εργασιακό χώρο.

Με την σημερινή –ισχύουσα- πρόβλεψη η έναρξη της παραγραφής για αδικήματα σε βάρος ανηλίκων αφορά μόνο κακουργήματα και ξεκινά από την ενηλικίωση, δηλαδή από την συμπλήρωση των 18 ετών

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 24/09/2021