Ελλάδα

Θεσσαλονίκη – Έκλεισαν τα δύο πρώτα τμήματα σχολείου λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού

23.09.2021 | 06:55 Eνσωμάτωση

Το πρώτο κλείσιμο τμημάτων σχολείων λόγω κορωνοϊού για τη φετινή σχολική χρονιά είναι γεγονός, καθώς σε αναστολή λειτουργίας λόγω κρουσμάτων σε μαθητές μπήκαν δύο τμήματα του 10ου δημοτικού Σχολείου Νεάπολης – Συκεών στη Θεσσαλονίκη, αφού οι μισοί μαθητές συν ένας, νόσησαν.

Για το θέμα μίλησε στην Κοινωνία Ώρα Mega ο δήμαρχος Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης.

«Τα πράγματα δεν πάνε καλά. Έκλεισαν ήδη δύο τμήματα. Υπάρχουν δεκάδες τμήματα στα δημοτικά σχολεία, σε αντίθεση με τα γυμνάσια και τα λύκεια, που έχουν 5-6-7 κρούσματα. Τα παιδιά στα δημοτικά, σε κάθε τμήμα είναι 18-19-20 παιδιά, οπότε για να κλείσει το τμήμα πρέπει να περιμένουμε να ανέβουν τα κρούσματα. Τα παιδιά κάνουν τεστ, από αυτά προέκυψε ότι ήταν θετικά», είπε ο κ. Δανιηλίδης.

«Στα γυμνάσια, έχει γίνει το εμβόλιο σε ένα σημαντικό αριθμό παιδιών. Σε γυμνάσια και λύκεια δεν παρουσιάζεται αυτό το φαινόμενο. Είναι το θετικό αποτέλεσμα του εμβολιασμού. Αυτό πρέπει να πείσει τους γονείς να οδηγήσουν τα παιδιά τους στον εμβολιασμό. Κάνουμε ενημερωτικές συναντήσεις και καμπάνιες, ώστε να πεισθούν οι ενήλικες», πρόσθεσε ο ίδιος.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 23/09/2021