Ελλάδα

Θέρμη – Επανεμφανίστηκε ο «αρνητής» γονέας – Επέδωσε «πρόστιμα» 2,7 εκατ. ευρώ στη διευθύντρια

23.09.2021 | 06:51 Eνσωμάτωση

Αποφασισμένος να κινηθεί νομικά εμφανίστηκε εκ νέου εχθές ο «αρνητής» πατέρας στο 2ο δημοτικό σχολείο στη Θέρμη Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη ο ίδιος άνθρωπος προκάλεσε ένταση στο ίδιο σχολείο, όταν εμφανίστηκε μαζί με το παιδί του, χωρίς να προσκομίσει την σχολική κάρτα. Μάλιστα, επιτέθηκε σε βάρος της διευθύντριας, με αποτέλεσμα να ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη από τον εισαγγελέα για δύο αδικήματα.

Συγκεκριμένα, βρίσκεται αντιμέτωπος με την κατηγορία της απειλής της λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας και έργω εξύβριση, ενώ ζήτησε και πήρε αναβολή στη δίκη για την Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου.

Εχθές, ο «αρνητής» γονέας μαζί με άλλους προσήλθε εκ νέου στο σχολείο χωρίς το παιδί του, για να «επιδώσει “πρόστιμα” 2,7 εκατ. ευρώ στη διευθύντρια, την κ. Κεραμέως και όποιον άλλο είναι υπεύθυνος», όπως ανέφερε ο ίδιος στις τηλεοπτικές κάμερες.

Όπως ισχυρίστηκε, το παιδί του παραπονέθηκε για τη χρήση μάσκας στο σχολείο και έπρεπε να το προστατεύσει. Παράλληλα, έκανε λόγο για εγκληματικές πράξεις εκ μέρους της διευθύντριας, η οποία, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, εφαρμόζει μία ΚΥΑ, παραβαίνοντας νόμους και κανόνες της ελευθερίας.

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε σχετικά η πρόεδρος του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου της Θέρμης, Ναταλία Γκορλίτσα.

«Εγώ πρώτη φορά τον είδα. Ήρθε να επιδώσει αυτό το χαρτί στη διεύθυνση. Όπως γνωρίζω, βγήκε ένας δάσκαλος έξω, του έδωσε το χαρτί, πήρε αριθμό πρωτοκόλλου, και το έδωσε ξανά στον κύριο. Το παιδί  δεν ήρθε στο σχολείο εχθές. Ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων δεν είναι αστυνομικοί ή εισαγγελείς. Ζητάμε όπως από τους εκπαιδευτικούς θέλουμε να τηρούν τα μέτρα και τους κανόνες, το ίδιο πρέπει να κάνουν και οι γονείς, ώστε να κυλάει ομαλά η σχολική ημέρα των παιδιών. Μιλάμε για παιδιά του δημοτικού, που τώρα προσαρμόζονται στο σχολείο. Είναι δυσάρεστο όλο αυτό που έζησαν τα παιδάκια. Το παιδί του κυρίου είναι στη Β’ δημοτικού», σημείωσε η κ. Γκορλίτσα.

«Στο σχολείο μας μόνο αυτό το περιστατικό έχει γίνει. Ο καθένας μπορεί να έχει τη γνώμη του και είναι σεβαστή. Αλλά όχι να τη φέρνει μέσα στη σχολική μονάδα», πρόσθεσε η ίδια.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 23/09/2021