Πολιτική

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στη Νέα Υόρκη στο περιθώριο της Γενικής συνέλευσης ΟΗΕ

19.09.2021 | 20:16 Eνσωμάτωση

Μετά τις προκλητικές NAVTEX στο Αιγαίο, γύρω από το Καστελόριζο και ανατολικά της Κρήτης, ο Ταγίπ Ερντογάν φόρεσε διαλλακτικό προσωπείο και προανήγγειλε συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη στο περιθώριο της Γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ.

Με την τουρκική προκλητικότητα να έχει ενταθεί τις τελευταίες ημέρες σε τέτοιο βαθμό που η Αθήνα προχώρησε ακόμα και σε διάβημα και τον Ακάρ να λέει πως τίποτα δεν μπορεί να γίνει στην Ανατολική Μεσόγειο χωρίς την συγκατάθεση της Άγκυρας, ο Σουλτάνος αναχωρώντας για την Νέα Υόρκη έκανε λόγο για συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό αναφερόμενος παράλληλα στην ενόχληση της χώρας του από το ψήφισμα των MED 9.

«Φυσικά και θα συναντήσουμε τον Μητσοτάκη που αιτήθηκε συνάντηση στις ΗΠΑ. Έχουμε ραντεβού μαζί του εκεί. Δυστυχώς υπήρξαν κάποιες ανεπιθύμητες δηλώσεις. Το Υπουργείο Εξωτερικών μας, έκανε την δέουσα ανακοίνωση επ’ αυτού».

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές με τις πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι στιγμής δεν συμπίπτουν τα προγράμματα των δύο ηγετών, ενώ δηλώνουν άγνοια για συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο στη Νέα Υόρκη.

Δεν παίρνει θέση το ΝΑΤΟ

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά το ΝΑΤΟ δεν θέλησε να πάρει θέση απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα απαντώντας σε ερώτηση του MEGA

«Εάν αυτό δεν είναι θέμα του ΝΑΤΟ, είναι θέμα μεταξύ των δύο κρατών, άρα δεν θα απαντήσω σε αυτό. Υπάρχει μια διχογνωμία μεταξύ των δύο κρατών ακόμα και εντός της συμμαχίας και αυτό δεν είναι απαραίτητα κάτι στο οποίο θα πρέπει να απαντήσει το ΝΑΤΟ.»

Τη Δευτέρα ο Νίκος Δένδιας θα βρεθεί στη Νέα Υόρκη με αφορμή την 76η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και στο περιθώριο της θα έχει σειρά σημαντικών επαφών.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 19/09/2021