Ελλάδα

Πρετεντέρης, Παπαχρήστος, Σιωμόπουλος σχολιάζουν την ομιλία του Αλ. Τσίπρα στη ΔΕΘ

19.09.2021 | 20:18 Eνσωμάτωση

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και την Κατερίνα Παναγοπούλου μίλησαν οι Γιάννης Πρετεντέρης, Γιώργος Παπαχρήστος και Ντίνος Σιωμόπουλος σχολιάζοντας όλα όσα είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν ζήτησε εκλογές

Σχολιάζοντας την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Γιώργος Παπαχρήστος, σημείωσε πως «δεν ζήτησε εκλογές».

«Αυτό που ζήτησε ήταν ένας “διάλογος” με τον πρωθυπουργό σε επίπεδο διαλόγου 15χρονων στην αυλή του σχολείου. Δηλαδή “άμα σου βαστάει ρε, έλα έξω”.» ανέφερε.

«Έπρεπε να πει “διαπιστώνων δυσαρμονία της λαϊκής εντολής του 2019 με τη σημερινή κατάσταση στην κοινωνία και ζητάω εκλογές” δεν το είπε αυτό. Ο πρωθυπουργός προφανώς θα κρίνει πότε θα κάνει εκλογές, μπορεί να μην περιμένει τις γαλοπούλες τα Χριστούγεννα, αλλά τα αρνία το πάσχα μπορεί να τα περιμένει», πρόσθεσε.

«Έκανε κακή αντιγραφή σε ότι αφορά το ΠΑΣΟΚ και την κεντροαριστερά και είναι τόσο κραυγαλέα επιχείρηση διεμβολισμού αυτού του χώρου που προκαλεί αποστροφή και στους ίδιους. Μέχρι τώρα η κυρία Γεννηματά δεν έχει τοποθετηθεί και μου κάνει εντύπωση.».

«Αν αναζητά προοδευτική διακυβέρνηση γιατί κατ’ανάγκη να την αναζητήση στο ΚΙΝΑΛ, έκανε διακυβέρνηση με τον κ. Καμμένο. Θα μπορούσε να την πραγματοποιήσει με τον κύριο Βελόπουλο.», τόνισε κλείνοντας.

Αλέξης Τσίπρας «5 δισ. ευρώ το κόστος του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ»

Από πλευράς του ο Ντίνος Σιωμόπουλος ανέλυσε το οικονομικό σκέλος των εξαγγελιών.

«Από τον ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι το πρόγραμμα δεν ξεπερνά τα 5 – 5,5 δισ.ευρώ. Κυβερνητικές πηγές λένε ότι το πρόγραμμα είναι γύρω στα 10 – 10, 4 δισ. ευρώ. Το πρόγραμμα είναι εκεί κοντά στα 8-9 δισ. ευρώ με κάποιους υπολογισμούς που έχουμε κάνει εμείς», σημείωσε.

«Η μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης, τόσο του πετρελαίου κίνησης, όσο στη βενζίνη, όσο και στο πετρέλαιο θέρμανσης, όλο αυτό το πακέτο σε ετήσια βάση κοστίζει 1,6 δισ. ευρώ. Βάζουμε άλλα 2 δις. προσφορά αλληλεγγύης και τέλος επιτηδεύματος, τα 800 ευρώ κατώτατος μισθός, έχουμε μια εξαγγελία για 100.000 κοινωφελείς θέσεις εργασίας 12μηνης διάρκειας, αυτό το κόστος είναι 1,2 δισ. ευρώ. Μαζί με την διαγραφή του χρέους (2,5 δισ. είναι το χρέος της πανδημίας).», εξήγησε.

Δύσκολη συγκυρία για τον Αλέξη Τσίπρα

«Πάει στη ΔΕΘ με 10-12 βαθμούς διαφορά στις δημοσκοπήσεις και 16-20 στην προσωπική σύγκριση. Τι να πει κάνε εκλογές αύριο; Δεν μπορεί και ο άλλος να πει ότι είμαι χαμένος. Πρέπει να διαμορφώσει ένα δίλημμα και δεν είναι εύκολο. Αυτό το δίλημμα θα τον ακολουθήσει ως τη μέρα των εκλογών», ήταν το σχόλιο του Γιάννη Πρετεντέρη.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 19/09/2021