Υγεία

Ανησυχία για την κάμψη των εμβολιασμών – Γεμίζουν ανεμβολίαστους οι ΜΕΘ

18.09.2021 | 13:08 Eνσωμάτωση

Προβληματίζει κυβέρνηση και ειδικούς η παρατηρούμενη κάμψη στην εξέλιξη του εμβολιαστικού προγράμματος. Την ίδια στιγμή που αυξάνεται ο αριθμός όσων νοσηλεύονται στις ΜΕΘ και δεν έχουν εμβολιαστεί.

Ειδικότερα, η πορεία των εμβολιασμών στη χώρα προβληματίζει τους ειδικούς, καθώς δεν έχει επιτευχθεί ο στόχος για το τείχος ανοσιας. Πολλές περιοχές της χώρας έχουν χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού και δη στη Βόρεια Ελλάδα, εκεί που όμως αρκετές περιφέρειες εμφανίζουν αύξηση κρουσμάτων. 

Χθες εντοπίστηκαν 2255 πολίτες θετικοί στον ιό, ενώ 39 ασθενείς κατέληξαν από κορωνοιό. 352 πολίτες βρίσκονται υπό μηχανική υποστήριξη στην πλειοψηφία τους ανεμβολίαστοι. Η Τρίτη δόση του εμβολίου βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων των επιστημόνων, σε μια προσπάθεια να θωρακιστούν ομάδες πληθυσμού που είναι πιο εκτεθειμένες στον ιο. 

Την ίδια στιγμή καθημερινά περισσότερα από 500 παιδιά εντοπίζονται θετικά στον ιο. Οι επιστήμονες τονίζουν ότι ο εμβολιασμός τους είναι πιο επιτακτικός από ποτέ. 

Την Δευτέρα θα ανακοινωθούν ποιες θα είναι οι επόμενες πληθυσμιακές ομάδες που θα κληθούν να λάβουν την αναμνηστική δόση με εμβόλια mrna. 

Τρίτη δόση

Η χορήγηση μιας τρίτης, αναμνηστικής δόσης εμβολίων για τον κορωνοϊό στο σύνολο του πληθυσμού δεν δικαιολογείται στην παρούσα φάση, δεδομένου ότι τα εμβόλια παραμένουν πολύ αποτελεσματικά έναντι της σοβαρής νόσησης, ακόμη και απέναντι στην παραλλαγή Δέλτα, εκτιμούν εμπειρογνώμονες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και της FDA, της ομοσπονδιακής υπηρεσίας τροφίμων και φαρμάκων των ΗΠΑ.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 18/09/2021