Κόσμος

Άνγκελα Μέρκελ – Με θερμά λόγια την αποχαιρέτησε ο Εμανουέλ Μακρόν

18.09.2021 | 13:25 Eνσωμάτωση

Χωρίς τους άλλοτε θερμούς εναγκαλισμούς ελέω κορωνοϊού υποδέχθηκε την Άγκελα Μέρκελ ο Εμανουέλ Μακρόν στο τελευταίο της ταξίδι στο Παρίσι με την ιδιότητα της καγκελαρίου.

Μετά από 16 χρόνια η Άγκελα Μέρκελ θα εγκαταλείψει την εξουσία μετά τις εκλογές της 26ης Σεπτεμβρίου, στις οποίες δεν θα είναι υποψήφια. Ο Μακρόν δεν φάνηκε έτοιμος να την αποχαιρετήσει.

Εάν οι διαβουλεύσεις για τον σχηματισμό της νέας γερμανικής κυβέρνησης παραταθούν για αρκετό καιρό μετά τις κάλπες της μεθεπόμενης Κυριακής, η Άγκελα Μέρκελ ίσως γίνει η μακροβιότερη ηγέτης της χώρας. Οι νέοι που μεγάλωσαν με εκείνη στο τιμόνι, αναρωτιούνται τι θα ακολουθήσει.

Για τις παλαιότερες γενιές η Μέρκελ με την ανέλιξη της στην κορυφή ενέπνευσε αυτοπεποίηθηση στις γυναίκες όμως δεν κατάφερε να αλλάξει τη Γερμανία.  

Μια από τις σοβαρότερες κρίσεις που κλήθηκε να διαχειριστεί κατά τη διάρκεια της θητείας της, ήταν η προσφυγική το καλοκαίρι του 2015.

Όμως, όπως η ίδια η Γερμανίδα καγεκλάριος παραδέχθηκε πρόσφατα, η πιο δύσκολη στιγμή της θητείας της ήταν κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης στην Ελλάδα. Όταν ζήτησα τόσα πολλά από τους πολίτες της Ελλάδας, είπε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 18/09/2021