Ελλάδα

Αντετοκούνμπο – Πολιτογραφήθηκαν Έλληνες η μητέρα του και ο μικρότερος αδερφός του

17.09.2021 | 20:27 Eνσωμάτωση

Η οικογένεια Αντετοκούμπο συναντήθηκε σήμερα με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά τη χθεσινή τιμητική πολιτογράφηση της μητέρας του Γιάννη Αντετοκούμπο και του αδερφού του στο Μέγαρο Μαξίμου. "πάντα Έλληνες νιώθαμε, πήγαμε σε ελληνικό σχολείο, ξέρουμε ελληνικά, ξέρουμε την ελληνική κουλτούρα και αυτό έβαλε τη σφραγίδα" είπε ο greek freak με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου να απαντά «ξέρω ότι πάντα νιώθατε Έλληνες» συγχαίροντας την μητέρα του Βερόνικα για τα παιδιά της.

Η οικογένεια Αντετοκούνμπο ήταν πάντα Έλληνες και από χθες που ο νεότερος αδερφός του Γιάννη Άλεξ και η μητέρα τους Βερόνικα πολιτογραφήκαν, είναι και επισήμως Έλληνες στα μάτια της Πολιτείας.

«Ήμασταν πάντα Έλληνες, πήγαμε σε ελληνικό σχολείο, μεγαλώσαμε εδώ, ξέρουμε να μιλάμε ελληνικά, ξέρουμε την ελληνική κουλτούρα. Και αυτό απλώς έβαλε μια σφραγίδα».

Οι Γιάννης, ο Άλεξ και η Βερόνικα Αντετοκούνμπο έδωσαν στην κ. Σακελλαροπούλου μια μπλούζα των Μπάκς  την οποία υπέγραψαν και οι τρεις.

Το πρώτο πράγμα που είπε ο άσος των Βucks στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου ήταν ότι είναι ιστορικό το γεγονός της πρώτης γυναίκας Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Στη συνέχεια οι τέσσερίς του συζήτησαν για τις αξίες που έλαβαν τα αδέρφια Αντετοκούνμπο από τους γονείς του και πως αυτό τους βοήθησε να καταφέρουν το όνειρό τους

Η αγάπη για την πατρίδα, για την οικογένεια, η προσφορά σας σε αυτούς που έχουν ανάγκη, αυτά είναι πολύ σημαντικά πράγματα και σας τιμούν ιδιαίτερα.

«Δεν έχει σημασία από που θα ξεκινήσεις ή ποια είναι η ιστορία σου. Η μητέρα μου και ο πατέρας μου ήταν παράνομοι. Ήταν δύσκολα τα πράγματα, αλλά μας μεγάλωσαν με αρχές. Μπορέσαμε εμείς να το δούμε αυτό. Να δούμε τις θυσίες που έκαναν οι γονείς μας κάθε μέρα. Κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε. Πήγαμε στην Αμερική. Καταφέραμε το όνειρό μας».

Την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας των Βερόνικα και Άλεξ Αντετοκούνμπο στο Μέγαρο Μαξίμου παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 17/09/2021