Ελλάδα

Κύκλωμα πλαστών πιστοποιητικών – Οι επιτήδειοι διαφημίζουν τις «υπηρεσίες» του στο Διαδίκτυο

16.09.2021 | 19:58 Eνσωμάτωση

Ανεξέλεγκτη φαίνεται πως είναι η δράση κυκλωμάτων που φτιάχνουν πλαστά δικαιολογητικά εμβολιασμού και τα πωλούν μέσω διαδικτύου. Το MEGA αποκαλύπτει πως ακριβώς δρουν.

Στον σκοτεινό κόσμο του διαδικτύου έχουν απλώσει τα πλοκάμια τους παράνομα κυκλώματα που υπόσχονται την έκδοσης πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Οι επιτήδειοι διαφημίζουν τις υπηρεσίες τους με προσχέδιο πλαστών πιστοποιητικών τα οποία περνούν από τον έλεγχο της ειδικής εφαρμογής που σκανάρει τα έγγραφα.

Το MEGA επικοινώνησε μέσα από πλατφόρμα των social media με άνθρωπο του κυκλώματος και ο διάλογος είναι αποκαλυπτικός.

Costas: Hello, ενδιαφέρομαι για πιστοποιητικό

Lukas Benjamin: Παράγουμε και προσφέρουμε το πιστοποιητικό COVID 19. Το κάνουμε αυτό καταχωρίζοντάς το στη βάση δεδομένων του συστήματος υγείας που του δίνει την ίδια κατάσταση με ένα εμβολιασμένο άτομο.

«Πείτε μου τι εμβόλιο θέλετε»

Ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από το κύκλωμα και εμφανίζεται ως μεσολαβητής συνέχισε την επικοινωνία δίνοντάς μας ακόμα και τη δυνατότητα να επιλέξουμε το εμβόλιο που επιθυμούμε.

Lukas Benjamin: Έχετε ένα προτιμώμενο εμβόλιο που θα θέλατε να χρησιμοποιήσουμε;

Costas: Θα ήθελα ένα εμβόλιο mrna για εμένα. Είναι όμως 100% ασφαλές χωρίς να φανεί ότι είναι ψεύτικο; Δηλαδή θα περνάει το qr code;

Και εδώ αρχίζει το διαφημιστικό σόου από την πλευρά του κυκλώματος.

Μάλιστα στη συνομιλία που είχαμε για την έκδοση πλαστού πιστοποιητικού ζητήσαμε ένα προσχέδιο για να δούμε αν το πιστοποιητικό λειτουργεί και περνάει από τους ελέγχους. Το αποτέλεσμα μπορείτε να το δείτε και μόνοι σας.

Lukas Benjamin: Το πιστοποιητικό είναι 100% ασφαλές. Ο κωδικός QR εμφανίζεται μόλις σαρωθεί και εμφανίζει όλες τις πληροφορίες για το εμβόλιο. Χρησιμοποιήστε οποιαδήποτε εφαρμογή covid19 για να σαρώσετε αυτήν. 

Ακολουθήσαμε τις οδηγίες και όπως είδατε το πιστοποιητικό έγινε δεκτό από την ειδική εφαρμογή.

Lukas Benjamin: Αυτό που έστειλα είναι απλώς ένα δείγμα της δουλειάς μας με ένα φανταστικό όνομα γιατί παράγουμε για όλες τις χώρες της ΕΕ. Ωστόσο, όταν παράγουμε το δικό σας, θα εμφανιστεί το όνομά σας.  

«ΣΕ 48 ΩΡΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ»

Και αμέσως μετά μπήκαμε στα διαδικαστικά. Το χρόνο που θα χρειαστεί να το έχουμε στα χέρια μας και φυσικά το κόστος

Costas: Μια τελευταία ερώτηση. Σε ποσό χρόνο θα μπορώ να το έχω; Αρχίζουν και ζορίζουν τα πράγματα για εμάς τους ανεμβολίαστους

Lukas Benjamin: Σε 48 ώρες, θα το έχετε. 

Costas: Ωραία. Πως γίνεται η πληρωμή; Αφού βγει το πιστοποιητικό;

Lukas Benjamin: Φυσικά όχι. Χρειαζόμαστε τα χρήματα για να πληρώσουμε τους υπεύθυνους της διαδικασίας. Δεν είμαστε κερδοσκοπικός οργανισμός. Αυτό δεν είναι δουλειά, αφορά ανθρώπινες ζωές.

Ο διαχειριστής του group για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού μάλιστα μας ξεκαθάρισε ότι η πληρωμή γίνεται μόνο μέσω bitcoins

Costas: Οκ αλλά πως θα σας πληρώσω;

Lukas Benjamin: Όπως είπα, δεχόμαστε μόνο bitcoins για λόγους ασφαλείας. Ακολουθεί η διεύθυνση Bitcoin για πληρωμή. 

Costas: Ωραία. Βάζω το ποσό και σας στέλνω τα στοιχεία μου, οκ;

Lukas Benjamin: Εντάξει, και θυμηθείτε να στείλετε και το στιγμιότυπο οθόνης της πληρωμής σας.
 
Costas: Έγινε!! Σας ευχαριστώ πολύ! Θα σας ενημερώσω σύντομα. 

Το φαινόμενο με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού φαίνεται πως παίρνει τεράστιες διαστάσεις καθώς οι επιτήδειοι αναζητούν ενδιαφερόμενους όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 16/09/2021