Υγεία

Κορωνοϊός – Καμπανάκι ειδικών για τα παιδιά – Εφιαλτικές προβλέψεις για τα κρούσματα με το άνοιγμα των σχολείων

15.09.2021 | 17:36 Eνσωμάτωση

Από το πρώτο κιόλας κουδούνι οι μολύνσεις στα παιδιά εκτοξεύθηκαν στα ύψη, ενώ μόνο χθες τα 805 από τα συνολικά 2.919 κρούσματα αφορούσαν ανήλικους 0 - 17 ετών.

Το πρώτο διήμερο στα θρανία έφερε έως και 1.500 κρούσματα, με τους ειδικούς να εκτιμούν πως πάνω από 50.000 παιδιά θα νοσήσουν.

«Το 1% από τα παιδιά αυτά θα νοσήσει βαριά. Είναι απλά μαθηματικά επομένως 300-500 παιδιά θα πάνε νοσοκομείο», λέει ο Νίκος Τζανάκης καθηγητής Πνευμονολογίας.

Με μόλις 1 στους 5 μαθητές να είναι εμβολιασμένος, η κυβέρνηση έχει επενδύσει στον μαζικό έλεγχο των μαθητών, που ορισμένες φορές δεν εφαρμόζεται, όπως καταγγέλλει γονιός στο LIVE NEWS.

«Τα παιδιά μπήκαν μπουλούκι μέσα στο σχολείο, μπουλούκι, όπως τ’ ακούτε. Δεν ελέγξανε κανένα τεστ. Κανένα παιδάκι είτε με κινητό, είτε με χαρτί. Δεν ζήτησε κανείς από τα παιδιά να δείξει το τεστ».

Σύμφωνα με τον πατέρα της μαθήτριας, η πιθανή χαλαρότητα των πρώτων ημερών αφήνει παραθυράκι σε ορισμένους να παραπλανούν το σύστημα.

«Αυτή η δήλωση την βγάζουν copy- paste αλλάζουν την ημερομηνία και βάζουν την υπογραφή. Υπάρχουν γονείς οι οποίοι δεν θέλουν τα παιδιά καν να φοράνε μάσκα. Κι αυτός που δεν πιστεύει στη μάσκα, εσείς πιστεύετε ότι θα κάνει self test στο παιδί;».

Από αρνητές μάσκας στους αρνητές των τεστ

«Πριν λίγο ήρθαμε από 15ο δημοτικό Κατερίνης, δεν επέτρεψαν στην κόρη μας να μπει σχολείο γιατί δε φορούσε μάσκα και δεν έκανε self test».

Μπροστά στα μάτια της κόρης τους, γονείς από την Κατερίνη παραληρούν σε βίντεο που ανήρτησαν οι ίδιοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Όλοι οι γονείς που φορούν μάσκα στα παιδιά τους είναι εγκληματίες. Ρε εγκληματία φιμώνεις το παιδί σου; ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ!»

Στο αστυνομικό τμήμα Περιστερίου κατέληξε γονιός – αρνητής που αρνιόταν κατηγορηματικά να φορέσει μάσκα στο παιδί του.

«Αυταρχικό να υποχρεωθεί εργαζόμενος να εμβολιαστεί»

Σε αντίθεση με τον αρχικό αυστηρό μέτρο, που ήθελε στην εστίαση να μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι από 12 ετών και άνω, ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, διευκρίνισε πως τελικά θα μπαίνουν στους χώρους αυτούς και τα ανεμβολίαστα παιδιά με την επίδειξη αρνητικού ραπιντ τεστ.

«Επιτρέπουμε την είσοδο μόνο σε εμβολιασμένους και νοσήσαντες ενήλικες και δίνουμε τη δυνατότητα, εφόσον κάνουν τεστ, να μπορούν να μπαίνουν κι αυτά στους χώρους εστίασης».

Όσο για τους εργαζόμενους στην εστίαση, ο υπουργός Επικρατείας χαρακτήρισε το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού… αυταρχικό.

«Γιατί θέλετε η Ελλάδα δηλαδή να εφαρμόσει ένα αυταρχικό πρωτόκολλο υγείας σε εργαζομένους που θα οδηγήσει σε απολύσεις;».

140.000 μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου έχουν επιλέξει να κάνουν το εμβόλιο με τα πλήρως εμβολιασμένα παιδιά πάντως να μην ξεπερνούν για την ώρα τα 60.000.

Προς μίνι lockdown και απαγόρευση κυκλοφορίας σε τέσσερις πόλεις της Ελλάδας

Σε μίνι lockdown με απαγόρευση κυκλοφορίας και μουσικής πεόκειται να ενταχθούν η Καβάλα, η Ημαθία, η Πιερία και η Πέλλα, που εντάχθηκαν στο «κόκκινο» του επιδημιολογικού χάρτη.

Εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων της Πολιτικής Προστασίας, υπενθυμίζεται πως τα μέτρα που ισχύουν σε ανάλογη περίπτωση, αφορούν την απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας αλλά και την απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Σημειώνεται ότι μέχρι αύριο, 16 Σεπτεμβρίου τα παραπάνω μέτρα ισχύουν σε Αχαΐα, Ηλεία, Μεσσηνία, Ηράκλειο, Ικαρία, Ευρυτανία κι Αργολίδα.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 15/09/2021