Ελλάδα

Ανθρωποκυνηγητό της ΕΛΑΣ για τη σύλληψη των ληστών στην «καρδιά» της Αθήνας – Φωτογραφίες ντοκουμέντο από το σημείο

15.09.2021 | 12:56 Eνσωμάτωση

Συναγερμός έχει σημάνει στην ασφάλεια αλλά και στην αντιτρομοκρατική μετά την ληστεία με καλάσνικοφ μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας σε τράπεζα με τους ληστές να διαφεύγουν με άγνωστο ποσό.

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δυο άκρως επικίνδυνων και βαριά οπλισμένων κακοποιών που πραγματοποίησαν ληστεία σε τράπεζα στην καρδιά της Αθήνας έχει εξαπολύσει η ΕΛΑΣ.

Η φωτογραφία ντοκουμέντο από το εσωτερικό της τράπεζας που αποκάλυψε το MEGA έχει καταγράψει τη στιγμή που οι καταζητούμενοι μόλις έχουν πραγματοποιήσει τη ληστεία και έχουν ακινητοποιήσει μια γυναικά την οποία αναγκάζουν να τους ανοίξει την πόρτα ασφάλειας για να διαφύγουν από το σημείο.

Από την πρώτη ανάλυση που έχει γίνει στο βίντεο από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης οι αρχές βλέπουν στο σωματοτυπο τουλάχιστον ενός εκ των δυο ληστών όμοια στοιχεία με άτομο που έχει απασχολήσει και στο παρελθόν για παρόμοιες υποθέσεις.

Η ληστεία που έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στην Ασφάλεια έγινε στην οδό Μητροπόλεως.

Σε ελάχιστη απόσταση από την πλατεία Συντάγματος και το κοινοβούλιο, το υπουργείο Οικονομικών στην οδό Νίκης και την πλατεία Μοναστηρακίου.

Όση ώρα παρέμειναν στο κατάστημα οι δυο ληστές σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες έβριζαν το πολιτικό σύστημα.

Τις έρευνες για τον εντοπισμό των ληστών έχει αναλάβει η Ασφάλεια με την αντιτρομοκρατική υπηρεσία να παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή τις εξελίξεις.

Τι εξετάζουν οι αρχές

Οι αρχές εκτιμούν ότι ένας εκ των ληστών είχε εμπλακεί στο παρελθόν σε ληστεία και δεν είχε επιστρέψει μετά από την άδεια που είχε πάρει από το σωφρονιστικό κατάστημα στο οποίο βρισκόταν.

Συγκεκριμένα, η παρελθοντική ένοπλη ληστεία εικάζεται πως έγινε τον περασμένο Αύγουστο στην περιοχή της Μεταμόρφωσης.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 15/09/2021