Πολιτική

Πρετεντέρης – Ξεκίνησε μια μακρά προεκλογική περίοδος

12.09.2021 | 20:24 Eνσωμάτωση

Το δίλημμα των επόμενων εκλογών, σε πολιτικό αλλά και προσωπικό επίπεδο, έθεσε ξεκάθαρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα στο πλαίσιο της ΔΕΘ, αποκαλύπτοντας ότι θα επιδιώξει αυτοδυναμία και ότι αν δεν την πετύχει, θα ζητήσει να στηθούν δεύτερες κάλπες.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και την Κατερίνα Παναγοπούλου, ο Γιάννης Πρετεντέρης, σημείωσε πως ο πρωθυπουργός ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη σε μια «δύσκολη συγκυρία».

«Έπρεπε να δείξει αυτοπεποίθηση και να παρουσιάσει ένα σχέδιο. Παρουσίασε ένα σχέδιο με μεγάλες παροχής αλλά έδειξε και έναν τόνο αυτοπεποίθησης κυρίως στα πολιτικά ζητήματα».

Σύμφωνα με τον έμπειρο δημοσιογράφο, η ομιλία αυτή του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ σηματοδότησε την πρεμιέρα μιας προεκλογικής περιόδου.

«Θα ζέσουμε μια προεκλογική περίοδο. Είναι το τρίτο έτος της κυβέρνησης. Δε θα πάμε σε εκλογές άμεσα, ξεκίνησε όμως μια μακρά προεκλογική εκστρατεία».

Από τη μεριά του, ο δημοσιογράφος Ιορδάνης Χασαπόπουλος σημείωσε πως δύο πράγματα από τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού δημιουργούν ερωτηματικά.

«Δε θα κάνει πρόωρες εκλογές. Το δίλημμα αυτοδυναμία ή ξανά εκλογές γιατί το βάζει από τώρα αφού δε θα πάει σε πρόωρες εκλογές; Είναι ένα από τα παράδοξα».

«Ίσως θέλει να απαντήσει σε όλους αυτούς που του λένε ‘κάνε τώρα τις εκλογές’, ότι έχω αφήγημα και δίλημμα για να πάω σε εκλογές», συμπλήρωσε.

Ο ίδιος τόνισε πως ο πρωθυπουργός θα πρέπει να ξεκαθαρίσει πώς βλέπει το ΚΙΝΑΛ.

«Δεν έκανε αναφορά στο ΚΙΝΑΛ. Δεν πρόκειται να συνεργαστεί με το Κίνημα Αλλαγής; Δεν το υπολογίζει σαν εταίρο; Πρέπει να το ξεκαθαρίσει ο πρωθυπουργός», είπε ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος.

Το παράδοξο ότι παρά την κριτική στην κυβέρνηση, η αξιωματική αντιπολίτευση δε ζητά εκλογές, σημείωσε από την πλευρά της η Στέλλα Γκαντώνα.

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και στην Κουμουνδούρου φτάνουν δημοσκοπίσεις και μέχρι τώρα δε φαίνεται να καρπώνονται σημαντικά ποσοστά από την όποια φθορά καταγράφει η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη», τόνισε η δημοσιογράφος.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 12/09/2021