Πολιτική

Μητσοτάκης από ΔΕΘ – Εκλογές στο τέλος της θητείας – Ζητάμε αυτοδυναμία, καμία συνεννόηση με τον ΣΥΡΙΖΑ

12.09.2021 | 20:17 Eνσωμάτωση

Το δίλημμα των επόμενων εκλογών, σε πολιτικό αλλά και προσωπικό επίπεδο, έθεσε ξεκάθαρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα στο πλαίσιο της ΔΕΘ, αποκαλύπτοντας ότι θα επιδιώξει αυτοδυναμία και ότι αν δεν την πετύχει, θα ζητήσει να στηθούν δεύτερες κάλπες.

Εξάντληση της 4ετίας έδειξε από τη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέτοντας όμως από τώρα τα πολιτικά διλήμματα για τη μάχη του 2023 μιλώντας ανοιχτά για αυτοδυναμία.

«Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει τη συνταγματική της θητεία. Έχω μπλεχτεί με το τι ζητάει ο Τσίπρας. Λέει ότι θα γίνουν εκλογές και θα τις κερδίσει αλλά δεν τις ζητάει. Οι γαλοπούλες δεν βιάζονται να έρθουν τα Χριστούγεννα. Θα διεκδικήσουμε την αυτοδυναμία στην πρώτη κάλπη. Αν δεν την πετύχουμε η χώρα θα οδηγηθεί σε δεύτερες εκλογές. Το δίλημμα είναι η κυβέρνηση με το έργο της και ο Τσίπρας με τον Βαρουφάκη».

Τέλος η συναίνεση με τον ΣΥΡΙΖΑ

Για τον ανασχηματισμό ρωτήθηκε με επίκεντρο την υπόθεση Αποστολάκη.

«Δεν είμαι υποχρεωμένος να πω. Οι επιλογές είναι αποκλειστικό προνόμιο του πρωθυπουργού. Έκρινα ότι δε χωρούν ιδεολογικές διαφορές. Έχω εξαντλήσει την πρόθεσή μου να είμαι συναινετικός με ανθρώπους και πολιτικούς χώρους που δεν επιδιώκουν καμία συναίνεση. Συναίνεση με την κοινωνία».

«Με χωρίζει χάσμα με τον Τσίπρα»

Ό πρωθυπουργός έγινε ακόμα πιο αιχμηρός για τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις προσωπικές επιθέσεις στον ίδιο και σε μέλη της οικογένειάς του.

«Οχετός κατευθυνόμενος. Μας χωρίζει χάσμα».

«Τα δύο λάθη μου»

Αναγνώρισε ότι έχει κάνει δύο λάθη ως πρωθυπουργός τα οποία παραδέχτηκε δημόσια. Ότι δεν έκλεισε η Θεσσαλονίκη νωρίτερα πέρσι λόγω της πανδημίας και φέτος στις πυρκαγιές.

«Ουδείς αλάθητος. Το θέμα είναι να μαθαίνουμε από τα λάθη μας».

Ποιοι θα κάνουν υποχρεωτικά την τρίτη δόση

Πάντως το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών το έκλεισε για την ώρα φροντίζοντας όμως να κρατήσει ζεστή τη συζήτηση.

«Δεν μπορώ να το αποκλείσω. Αυτή τη στιγμή δεν είναι στις προθέσεις μου».

Ξεκαθάρισε ωστόσο για ποιους θα είναι σίγουρα υποχρεωτική η 3η δόση.

«Θα είναι υποχρεωτική για τις επαγγελματικές κατηγορίες που ισχύει η υποχρεωτικότητα όπως οι υγειονομικοί».

Οι αντιεμβολιαστές & ο Πολάκης

Αντιεμβολιαστές, τόνισε, υπάρχουν παντού και ενώ είπε ότι οι κινητοποιήσεις τους δεν είναι υποκινούμενες άφησε αιχμές για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ λόγω Πολάκη.

«Πολιτική υποκίνηση όχι, δεν νομίζω. Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έβαλε ποτέ ουσιαστική πλάτη στον εμβολιασμό με τον κ. Πολάκη να πρωταγωνιστεί και να τσακώνεται με τον κ. Ξανθό».

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως δε είναι στα σκαριά συνάντησή του με τον Ταγίπ Ερντογάν στα τέλη του μήνα στη Νέα Υόρκη καθώς όπως είπε, δεν συμπίπτουν τα προγράμματά τους.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 12/09/2021