Κόσμος

Καλημέρα από το μακρινό Σίδνεϋ της Αυστραλίας!

12.09.2021 | 06:02 Eνσωμάτωση

Μια βόλτα μέχρι τη μακρινή Αυστραλία έκανε η εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο, και συνάντησε την κ. Άρτεμις Θεοδωρή, κάτοικο Σίδνεϋ, η οποία περιέγραψε το πώς είναι εκεί η κατάσταση με τον κορωνοϊό.

«Είμαστε ακόμα σε lockdown εδώ, από τέλη Ιουνίου. Η τελευταία ανακοίνωση είναι ότι θα ξεκινήσουν να ανοίγουν όλα σιγά – σιγά από τις 18 Οκτωβρίου. Νομίζω μπήκαμε σε lockdown στα 50 κρούσματα. Σήμερα η ανακοίνωση ήταν για τα 1200 κρούσματα. Συνολικά στην Αυστραλία έχουν χάσει τη ζωή τους από κορωνοϊό περίπου 1.500 άτομα», εξήγησε η κ. Θεοδωρή.

«Εδώ στο lockdown όποιος μπορεί να εργαστεί από το σπίτι το κάνει. Τα καταστήματα, τα εμπορικά κέντρα είναι κλειστά. Μόνο τα βασικά είναι ανοιχτά, σούπερ μάρκετ και φαρμακεία. Ο κόσμος έχει αρχίσει και κουράζεται λίγο, αλλά νομίζω ότι έχουν καταλάβει ότι για το καλό όλων το να εμβολιαστούμε όλοι, και αν έχει κάποιος συμπτώματα να παραμένει στο σπίτι του», συνέχισε η ίδια.

«Από τις 18 Οκτωβρίου οι εμβολιασμένοι θα έχουν την ελευθερία να πάνε για ένα ποτό, ή σε ένα εστιατόριο», πρόσθεσε η κ. Θεοδωρή.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 12/09/2021