Υγεία

Συναγερμός και επιφυλακή για το άνοιγμα των σχολείων – Πρόβλεψη σοκ Σαρηγιάννη για 700 νεκρούς μέσα Οκτώβρη

11.09.2021 | 20:31 Eνσωμάτωση

Εφτακόσιοι άνθρωποι θα φύγουν από τη ζωή μέσα στον επόμενο μήνα εκ των οποίων το 95% ανεμβολίαστοι προέβλεψε ο καθηγητής Τζανάκης, με ταυτόχρονη εκτόξευση των διασωληνώσεων. Την ίδια στιγμή μιλώντας στο MEGA ο καθηγητής Σαρηγιάννης προειδοποίησε ότι τα σχολεία θα κλείσουν τα Χριστούγεννα εάν δεν τηρηθούν πιστά τα μέτρα και δεν αυξηθεί ο ρυθμός των εμβολιασμών.

Εφιαλτική πρόβλεψη έκανε μιλώντας στο MEGA ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης λέγοντας πως από την έναρξη των σχολείων απομένουν λίγοι μήνες με ανοιχτά σχολεία.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης είπε πως ήδη γίνονται προετοιμασίες να εξασφαλιστεί επαρκής αριθμός κλινών σε περίπτωση που υπάρχει αύξηση κρουσμάτων σε παιδιά.

Αύξηση των διασωληνωμένων ασθενών αλλά και των θανάτων από κορωνοϊό προέβλεψε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης .

«Ενδεχομένως σε μια εβδομάδα να φτάσουν το ταβάνι τους  θα δούμε μέχρι 400-420 διασωληνωμένους. οι θάνατοι δυστυχώς για τις 2 επόμενες βδομάδες θα είναι πάνω από 30 την ημέρα. Τις επόμενες 30 μέρες θα χάσουμε 600-700 ανθρώπους, το 95% των οποίων ανεμβολίαστοι.»

Οι ανεμβολίαστοι έχουν 11 φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από κορωνοϊό από ότι οι εμβολιασμένοι. Σύμφωνα με έρευνα του Αμερικανικού κέντρου ελέγχου και πρόληψης λοιμώξεων που έγινε σε 600.000 περιστατικά στην Αμερική.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα οι ανεμβολιαστοι είναι τεσσερισήμισι φορές πιο πιθανόν να μολυνθούν από τη λοίμωξη covid 19 .

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 11/09/2021