Πολιτική

Οι εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, οι εκλογές και… ο εμβολιασμός Πολάκη

11.09.2021 | 09:07 Eνσωμάτωση

Την πολιτική επικαιρότητα σχολίασαν στο MEGA Σαββατοκύριακο οι βουλευτές Βασίλης Οικονόμου (ΝΔ) και Γιάννης Μπουρνούς (ΣΥΡΙΖΑ).

Σχολιάζοντας τις αποψινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, ο κ. Οικονόμου έκανε λόγο ότι αυτές θα περιλαμβάνουν «αποφασιστικότητα για το μέλλον, ότι μπαίνουμε σε φάση που προσπαθούμε να μπούμε σε κανονικότητα της ζωής. Σήμερα είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τα αποφασιστικά βήματα, να μπορέσει ο μέσος πολίτης να νιώσει σίγουρος ότι θα πάει στη δουλειά του, ότι θα έχει την κοινωνική δραστηριότητα, και ότι θα μπούμε σε αναπτυξιακό κύκλο».

Σύμφωνα με τον ίδιο, με το σχέδιο της κυβέρνησης «μπορούμε να ελπίσουμε ότι το 2021 θα είναι χρονιά με θετικό πρόσημο και το 2022 να είναι εκρηκτική αναπτυξιακή τροχιά».

Σχετικά με τις ανατιμήσεις, τόνισε ότι «η σημερινή εικόνα στη ΔΕΘ θα είναι εικόνα στήριξης λαϊκών στρωμάτων και εισοδημάτων, και στήριξη της μεσαίας τάξης. Θα αντισταθμίσουμε την πίεση με φοροελαφρύνσεις, μείωση εισφορών».

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε την ανάγκη να «κρατά μικρό καλάθι ο κόσμος» για τις εξαγγελίες στη ΔΕΘ.

Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση για αποτυχία διαχείρισης της πανδημίας, καθώς όπως είπε, περίπου ο μισός πληθυσμός είναι ανεμβολίαστος.

Ακόμα έκανε λόγο ότι «η κυβέρνηση εξαγγέλλει εξωφρενικά μέτρα, όπως η εργασία των 16χρονων σε ξενοδοχειακές μονάδες». Για το θέμα, έλαβε την παρακάτω απάντηση από τον Βασίλη Οικονόμου. «Επαγγελματική μαθητεία είναι, δεν είναι εργασία των 16χρονων στα ξενοδοχεία – γινόταν όλα τα χρόνια. Μη βγάζουμε ανακοινώσεις και συνθηματολογία. Δεν θα δουλέψουν στην γαλέρα».

Αναφερόμενος στον εμβολιασμό του Παύλου Πολάκη, ο κ. Μπουρνούς τόνισε ότι «αν νομίζετε ότι ο κ. Πολάκης εμβολιάστηκε επειδή φοβήθηκε την υποχρεώτικότητα είστε βαθιά γελασμένοι. Ο άνθρωπος είχε διεμηνύσει από την άνοιξη ότι Σεπτέμβριο – Οκτώβριο θα κάνει τις επιλογές του».

Τέλος, εκτίμησε ότι «ο πολιτικός χρόνος του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του λιγοστεύει. Στην άνοιξη θα αναγκαστεί να πάει στις κάλπες».

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 11/09/2021