Ελλάδα

Κορωνοϊός – Αυστηρές κυρώσεις στους υγειονομικούς που εμπλέκονται στην έκδοση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού & νόσησης

10.09.2021 | 12:52 Eνσωμάτωση

Βαριές κυρώσεις ακόμη και απόλυση περιμένουν τους υγειονομικούς που εμπλέκονται στην έκδοση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης. Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στο MEGA ξεκαθάρισε ότι δε θα υπάρξει ανοχή σε τέτοια περιστατικά και όσοι εμπλέκονται κινδυνεύουν με απόλυση.

Ψάχνουν τρόπο να εμβολιαστούν

Στην Θεσσαλονίκη υγειονομικοί, πρώτα εξασφάλισαν πλαστά πιστοποιητικά και ξεγέλασαν το σύστημα. Εργάζονταν κανονικά ενώ συνάδελφοί τους βγήκαν σε αναστολή και τώρα που οι αρχές αποκάλυψαν την απάτη τους ζητούν να εμβολιαστούν για να επιστρέψουν στην εργασία τους. Μόνο που το σύστημα τους έχει μπλοκάρει.

Οι 4 εργαζόμενες στο Γεννηματά που πήραν πλαστά πιστοποιητικά από κέντρο Υγείας Παλαμά, βρίσκονται στο μικροσκόπιο των αρχών, και κυρίως η αδερφή της υπαλλήλου από την Καρδίτσα.

Έρευνα στο νοσοκομείο της Καβάλας

14 υγειονομικοί στην Καβάλα κατέθεσαν πιστοποιητικά νόσησης σε διάστημα λίγων ημερών και στη διοίκηση σήμανε συναγερμός. Όλοι τους είχαν θετικά τεστ από το τμήμα επειγόντων του νοσοκομείου.

Ο διοικητής διέταξε να γίνει εξέταση αντισωμάτων σε όλους, για να διαπιστωθεί αν όντως νόσησαν ή κατάφεραν να ξεγελάσουν το σύστημα. Οι πρώτοι 3 εξετάστηκαν σήμερα.

Στο Μεσολόγγι ο γιατρός που κατηγορείται για πλαστό πιστοποιητικό νόσησης, κατέρρευσε μόλις παρέλαβε το έντυπο της αναστολής.

Στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκονται άλλα 10 εμβολιαστικά κέντρα, στην πλειοψηφία τους στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου έχει εντοπίσει ύποπτες κινήσεις στη βάση δεδομένων τους.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 10/09/2021