Πολιτισμός

Μίκης Θεοδωράκης – Το μεγάλο αντίο των Αθηναίων στον παγκόσμιο Μίκη

08.09.2021 | 13:14 Eνσωμάτωση

Μεγάλη η συγκίνηση και η προσέλευση του κόσμου στο λαϊκό προσκύνημα στη σορό του Μίκη Θεοδωράκη.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν ήδη πει το δικό τους τελευταίο αντίο στον Μίκη Θεοδωράκη, ενώ το ίδιο συμβαίνει και σήμερα, τελευταία μέρα του λαϊκού προσκυνήματος στην Αθήνα.

Απλός κόσμος και επώνυμοι υποκλίνονται ευλαβικά μπροστά στη σορό ενός παγκόσμιας αναγνώρισης συνθέτη, του τελευταίου Έλληνα αθάνατου.

Μέχρι τις 14:00 το λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη – Αύριο η κηδεία στα Χανιά

Μετά το τριήμερο πένθος στη χώρα, η Αθήνα αποχαιρετά σήμερα, για τελευταία ημέρα τον Μίκη Θεοδωράκη, πριν η σορός του μεταφερθεί στην τελευταία του κατοικία στον Γαλατά Χανίων.

Το ταξίδι για την Κρήτη προκειμένου ο Μίκης Θεοδωράκης να ταφεί στον Γαλατά  θα ξεκινήσει το βράδυ ενώ λίγο νωρίτερα, στις 7 το απόγευμα της Τετάρτης, η πομπή με τη σορό του μουσικοσυνθέτη θα φτάσει στην πύλη Ε3 (Αγιος Διονύσιος) στο λιμάνι του Πειραιά και στη συνέχεια θα επιβιβαστεί στο πλοίο «Blue Galaxy» της ΑΝΕΚ, με προορισμό τα Χανιά.

Το πλοίο θα ξεκινήσει στις 21.00. Στο λιμάνι θα βρίσκονται περίπου 15 άτομα από τον Δήμο Πειραιά και η φιλαρμονική του Δήμο. Επίσης έχουν διατεθεί 40 λιμενικοί για μέτρα τάξης.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 08/09/2021