Κόσμος

ΗΠΑ – Ο Τζεφ Μπέζος αναζητεί το ελιξήριο της νεότητας

08.09.2021 | 13:30 Eνσωμάτωση

Στην αναζήτηση του «ελιξηρίου της νεότητας» έχουν επιδοθεί δύο επιχειρηματίες από τους πλουσιότερους του κόσμου. Τζεφ Μπέζος και Γιούρι Μίλνερ έχουν δημιουργήσει μια νέα εταιρεία με την συμμετοχή σημαντικών επιστημόνων προσπαθώντας να επαναπρογραμματίσουν τα κύτταρα να γυρίσουν τον χρόνο πίσω.

Το μυστικό της νεότητας φαίνεται πως είναι το νέο εγχείρημα του Τζεφ Μπέζος σε συνεργασία με τον Ρώσο πολυεκατομμυριούχο Γιούρι Μίλνερ.

Οι δυο άνδρες έχουν ιδρύσει μια εταιρεία με το όνομα Alto Labs η οποία εξετάζει τις δυνατότητες επαναπρογραμματισμού των κυττάρων ώστε να γυρίσει ο χρόνος πίσω.

Έχουν μάλιστα ήδη συγκεντρωθεί τουλάχιστον 270 εκατομμύρια δολάρια για την στήριξη των ερευνών ενώ στην ομάδα ερευνών συμμετέχουν εξέχουσες επιστημονικές προσωπικότητες όπως ο Δρ.Σίνια Γιαμανάκα.

Πρόκειται για τον επιστήμονα που το 2012 βραβεύθηκε με βραβείο Νόμπελ. Ανακάλυψε ότι με την προσθήκη μόλις τεσσάρων συγκεκριμένων πρωτεϊνών στα κύτταρα, μπορούν να λάβουν οδηγίες να επιστρέψουν σε προηγούμενη κατάσταση.

Στην ομάδα ανήκει και ο Ισπανός βιολόγος δρ Χουάν Κάρλος Μπελμπόντε, ο οποίος έχει αναπτύξει την τεχνική του Ιάπωνα νομπελίστα.

H εταιρεία έχει έδρα και στις Ηνωμένες Πολιτείες και στη Βρετανία. Η προσπάθεια πάντως της ανακάλυψης του μυστικού της νιότης δεν είναι κάτι καινούργιο ούτε για τον Ούτε ο Τζεφ Μπέζος – που πρόσφατα πέταξε στο διάστημα- ούτε ο Μίλνερ καθώς αρκετές φορές στο παρελθόν εχουν επενδύσει σε εργαστήρια που αναζητούν λύσεις αντιγήρανσης.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 08/09/2021