Ελλάδα

Ανησυχία για τις νέες αποκαλύψεις για τα «μαϊμού» πιστοποιητικά εμβολιασμού & rapid tests

08.09.2021 | 12:58 Eνσωμάτωση

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν πάρει οι αποκαλύψεις για το κύκλωμα των εικονικών εμβολιασμών, οι οποίοι εντοπίστηκαν αρχικά στον Παλαμά Καρδίτσας.

Εντολή για διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής έρευνας έχει εκδοθεί ήδη από τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, ενώ το κουβάρι της υπόθεσης ανέλαβε χθες και η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, καθώς η έρευνα έχει υπερβεί πλέον τα στενά όρια του νομού Καρδίτσας.

Την ύπαρξη και άλλων υγειονομικών με πλαστές βεβαιώσεις εμβολιασμού σε διάφορες γεωγραφικές περιφέρειες της χώρας επιβεβαίωσε χθες από το βήμα της Βουλής και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Ανησυχία προκαλούν στους επιστήμονες, και την κυβέρνηση τα στοιχεία που έρχονται στο φως για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού.

«Μαϊμού» πιστοποιητικά σε υγειονομικούς στη Βόρεια Ελλάδα κατάφερε να δώσει η 45χρονη διοικητική υπάλληλος από το κέντρο Υγείας του Παλαμά Καρδίτσας.

Με ανάρτηση στο Twitter ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης προειδοποιεί με κυρώσεις όσους εμπλέκονται σε υποθέσεις πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Η έρευνα των αρχών εντόπισε εργαζόμενους νοσοκομείων σε Κοζάνη και Θεσσαλονίκη.

Αυτή είναι η νοσηλεύτρια από το νοσοκομείο της Κοζάνης που στα τέλη Αυγούστου, ενώ αρνούνταν να εμβολιαστεί, ξαφνικά έφερε πιστοποιητικό εμβολιασμού από την Καρδίτσα.

Άγνωστο ακόμη παραμένει πως έμαθε για τη δράση της 45χρονης στην Καρδίτσα και απευθύνθηκε σε αυτήν για να εξασφαλίσει πιστοποιητικό εμβολιασμού και να μη βγει σε αναστολή.

Ανάμεσα στους 34 που ξεγέλασαν το σύστημα με τη βοήθεια της υπαλλήλου, βρίσκεται και η αδερφή της, η οποία εργάζεται στο νοσοκομείο Γεννηματάς στη Θεσσαλονίκη. Ήδη ξεκίνησε ΕΔΕ με άλλες 3 περιπτώσεις να μπαίνουν στο μικροσκόπιο.

Η διοικητική υπάλληλος από τον Παλαμά δήλωσε μετανιωμένη και ζήτησε την επιείκεια των αρχών.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας εκτός από τις ποινικές ευθύνες ορίζεται πλέον διοικητικό πρόστιμο τόσο για εκείνους που λαμβάνουν το πλαστό πιστοποιητικό, όσο και για τους υπαλλήλους που εμπλέκονται. Το πρόστιμο ανέρχεται σε 5.000 ευρώ για κάθε πλαστό πιστοποιητικό.

Και πλαστά rapid tests

Εκτός όμως από τους «μαϊμού» εμβολισμούς, έχει ξεκινήσει έρευνα και για πλαστά πιστοποιητικά από rapid test. Στη Σαντορίνη γιατρός του νοσοκομείου κατήγγειλε στο MEGA ότι έχει εντοπίσει την έκδοση βεβαιώσεων αρνητικών τεστ σε τουρίστες που δεν έδωσαν ποτέ δείγμα.

Για την υπόθεση έχει ήδη διαταχθεί ΕΔΕ αφού εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρχει κύκλωμα πίσω από την υπόθεση με τα πλαστά τεστ.

Θεσσαλονίκη – Νοσηλεύτρια και τραυματιοφορείς με πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού και στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Γεννηματάς

Ένορκη διοικητική εξέταση έχει διαταχθεί από τη διοίκηση του νοσοκομείου Γεννηματάς της Θεσσαλονίκης σχετικά με τέσσερις περιπτώσεις πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Πρόκειται για διοικητική υπάλληλο στο Γραφείο Κίνησης, η οποία είναι αδελφή της διοικητικής υπαλλήλου στο Κέντρο Υγείας Παλαμά που έδινε πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, δύο τραυματιοφορείς και μία νοσηλεύτρια.

Οι τρεις τελευταίοι παραδέχτηκαν χθες το πρωί στον διοικητή του νοσοκομείου ότι δεν έχουν εμβολιαστεί και πώς προσκόμισαν πλαστά πιστοποιητικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα θα ξεκινήσει ΕΔΕ και οι τρεις εργαζόμενοι του νοσοκομείου θα τεθούν σε αναστολή.

Έλεγχοι σε δέκα εμβολιαστικά κέντρα

Στο μικροσκόπιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας έχουν μπει δέκα εμβολιαστικά κέντρα για τυχόν έκδοση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού, όπου χωρίς να υπάρχει βεβαιότητα παράβασης, υπάρχουν ενδείξεις.

Η ΕΑΔ επεμβαίνει προληπτικά προκειμένου να αποτραπούν παρόμοια φαινόμενα, προχωρώντας σε διασταυρώσεις στοιχείων, όπως π.χ. σε ποια εμβολιαστικά κέντρα υπάρχουν καταχωρήσεις πολύ αργά το βράδυ ή εμφανίζουν μεγάλη αυξομείωση στον αριθμό των εμβολιασμών.

Οι πληροφορίες που βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας μιλούν για περιστατικά σε ολόκληρη τη χώρα, τα οποία βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο «μικροσκόπιο» μπαίνουν και τρεις υγειονομικοί από Κέντρο Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Καταγγελίες για εικονικούς εμβολιασμούς με πλαστά πιστοποιητικά, υπάρχουν για Καβάλα, Πάτρα, Χαλκίδα και Δράμα.

Παράλληλα, ερευνώνται καταγγελίες στη Βόρεια Ελλάδα για το ενδεχόμενο πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού, εισαγόμενων από τη Βουλγαρία.

Νοσοκομείο Μεσολογγίου – Γιατρός φέρεται να εμπλέκεται σε έκδοση «μαϊμού» πιστοποιητικού νόσησης

Νέες βαρύτατες καταγγελίες για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, αλλά και νόσησης έρχονται στο φως μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης στον Παλαμά Καρδίτσας.

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτών της Υγειονομικής Περιφέρειας στην Πάτρα, μπαίνει το νοσοκομείο του Μεσολογγίου, καθώς υπήρξε καταγγελία για πλαστό πιστοποιητικό νόσησης γυναίκας γιατρού.

Συνάδελφός της στα εξωτερικά ιατρεία φέρεται να πήρε δείγμα από ασθενή με κορωνοϊό για να το καταγράψει ως δικό της και να της δοθεί πιστοποιητικό νόσησης.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την καταγγελία της αντιπροέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Άννας Μαστοράκου, αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα δέχονται δεκάδες γιατροί για να εκδώσουν επί πληρωμή πιστοποιητικό νόσησης ή εμβολιασμού.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 08/09/2021