Υγεία

Σάλος για τους εικονικούς εμβολιασμούς – Ποιοι διαθέτουν πιστοποιητικά, τι εξετάζεται

07.09.2021 | 20:09 Eνσωμάτωση

Κάθε μέρα που περνάει και νέα συγκλονιστικά στοιχεία έρχονται στο φως για την υπόθεση με τους μαϊμού εμβολιασμούς. 

Εικονικά πιστοποιητικά εμβολιασμού  σε υγειονομικούς στη Βόρεια Ελλάδα κατάφερε να δώσει η 45χρονη διοικητική υπάλληλος από το κέντρο Υγείας του Παλαμά Καρδίτσας.

Η έρευνα των αρχών εντόπισε  εργαζόμενους νοσοκομείων σε Κοζάνη και Θεσσαλονίκη.

Νοσηλεύτρια με πλαστό πιστοποιητικό

Η νοσηλεύτρια από το νοσοκομείο της Κοζάνης που στα τέλη Αυγούστου, ενώ αρνούνταν να εμβολιαστεί, ξαφνικά έφερε πιστοποιητικό εμβολιασμού από την Καρδίτσα.

Άγνωστο ακόμη παραμένει πως έμαθε για τη δράση της 45χρονης στην Καρδίτσα και απευθύνθηκε σε αυτήν για να εξασφαλίσει πιστοποιητικό εμβολιασμού και να μην βγει σε αναστολή.

Και η αδερφή της με πλαστό πιστοποιητικό

Ανάμεσα στους 34 που ξεγέλασαν το σύστημα με τη βοήθεια της υπαλλήλου, βρίσκεται και η αδερφή της η οποία εργάζεται στο Γεννηματάς της Θεσσαλονίκη. Στο νοσοκομείο ξεκίνησε ήδη ΕΔΕ με άλλες 3 περιπτώσεις να μπαίνουν στο μικροσκόπιο.

Η διοικητική υπάλληλος από τον Παλαμά που κατέθεσε χθες δήλωσε μετανιωμένη και ζήτησε την επιείκεια των αρχών.

Η αδελφή της υπαλλήλου αρνούνταν να εμβολιαστεί, και τελευταία μέρες πριν ισχύσει το μέτρο της αναστολής, παρουσίασε πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, εκτός από τις ποινικές ευθύνες ορίζεται πλέον διοικητικό πρόστιμο τόσο για εκείνους που λαμβάνουν το πλαστό πιστοποιητικό, όσο και για τους υπαλλήλους που εμπλέκονται. Το πρόστιμο ανέρχεται σε 5.000 ευρώ για κάθε πλαστό πιστοποιητικό.

Πλαστά Rapid test

Εκτός όμως από τους μαϊμού εμβολισμούς, έχει ξεκινήσει έρευνα και για πλαστά πιστοποιητικά από rapid test. Στη Σαντορίνη γιατρός του νοσοκομείου κατήγγειλε στο MEGA ότι έχει εντοπίσει την έκδοση βεβαιώσεων αρνητικών τεστ σε τουρίστες που δεν έδωσαν ποτέ δείγμα.

Για την υπόθεση έχει ήδη διαταχθεί ΕΔΕ αφού εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρχει κύκλωμα πίσω από  την υπόθεση με τα πλαστά τεστ.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 07/09/2021