Πολιτική

Πολάκης – «Προσωπική μου επιλογή ο εμβολιασμός» – Εμβολιάστηκε ο πρώην υπουργός

07.09.2021 | 20:18 Eνσωμάτωση

Αντιδράσεις εξακολουθεί να προκαλεί το θέμα του εμβολιασμού του Παύλου Πολάκη, ο οποίος, όπως αποκάλυψε χθες ο Αλέξης Τσίπρας, έκανε τελικά το εμβόλιο στα Σφακιά.

Την αποκάλυψη ότι ο πρώην αναπληρωτής υγείας του ΣΥΡΙΖΑ εμβολιάστηκε την έκανε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας θυμίζοντάς του στη συνεδρίαση του πολιτικού Κέντρου τη δήλωσή του ότι θα εμβολιαζόταν κατά τον Σεπτέμβριο – Οκτώβριο.

«Του υπενθύμισα ότι έχεις κάνει μια δημόσια δήλωση και χθες μου έστειλε το μήνυμα με τον εμβολιασμό και μου είπε ότι εγώ δεν είμαι αντιεμβολιαστής».

Για να φτάσει να «τσιμπηθεί» όμως ο Παύλος Πολάκης προηγήθηκαν οι νουθεσίες του Αλέξη Τσίπρα στο Πολιτικό Κέντρο του κόμματος, η σκληρή  κόντρα του αψύ Σφακιανού με τους 53, καλώντας τους συντρόφους να σοβαρευτούν όταν αυτοί τον κατηγόρησαν ότι πάει κόντρα στην επίσημη γραμμή του κόμματος και μια ακόμη παρέμβασή του στο Νοσοκομείο Χανίων στο πλευρό των υγειονομικών που αντιδρούν στο μέτρο της υποχρεωτικής αναστολής εργασίας για τους ανεμβολίαστους του ΕΣΥ.

«Ουδέποτε ισχυρίστηκα ότι δεν θα κάνω το εμβόλιο. Ισχυρίστηκα ότι οι μεταλλάξεις μειώνουν την αποτελεσματικότητα του και ότι το εμβόλιο από μόνο του δεν είναι αρκετό για να αντιμετωπίσουμε την υγειονομική κρίση».

Τώρα που η υποχρεωτικότητα χτυπά και τους ιδιώτες γιατρούς ο αψύς κρητικός δηλώνει ότι εμβολιάστηκε από επιλογή και όχι γιατί πιέστηκε ή εκβιάστηκε.

Μετά και τον εμβολιασμό Πολάκη, όλοι στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είναι εμβολιασμένοι. Στη ΝΔ είναι εμβολιασμένοι όλοι οι βουλευτές της εκτός από έναν για σοβαρό ιατρικό λόγο.

Οι ανεμβολίαστοι βουλευτές είναι 5 και στο εξής θα υποβάλλονται σε δυο rapid tests την εβδομάδα.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 07/09/2021