Υγεία

Κορωνοϊός – Συναγερμός στα νοσοκομεία της χώρας – Δεν βγαίνουν οι εφημερίες

07.09.2021 | 17:51 Eνσωμάτωση

Την ώρα που σχεδόν 7.000 υγειονομικοί του ΕΣΥ έχουν τεθεί εκτός ως ανεμβολίαστοι, στα στρατιωτικά νοσοκομεία της χώρας δεν έχει επιδοθεί ακόμη καμία πράξη αναστολής.

«Έχουν καθυστερήσει να βγουν τα έγγραφα των αναστολών. Ευελπιστώ μέχρι τέλος της εβδομάδας (να επιδοθούν). Δηλαδή αυτό θα προσπαθήσουμε κι εμείς. Να τελειώσει αυτή η διαδικασία για να μπορέσουμε να στείλουμε τα κενά στην ΥΠΕ για ν’ αρχίσει να μας στέλνει προσωπικό», λέει ο Ευάγγελος Χαλκιάς, Πρόεδρος εργαζομένων ΝΙΜΤΣ.

Πάνω από 100 υπολογίζονται οι ανεμβολίαστοι στο ΝΙΜΤΣ, οι οποίοι χωρίς τα χαρτιά αναστολής, δρουν κατά… βούληση.

Ορισμένοι βρίσκονται σπίτι τους κι άλλοι παρουσιάζονται κανονικά στην υπηρεσία τους.

«Κάποιοι τα έχουν πάρει και είναι στο σπίτι τους. Κάποιοι συνεχίζουν κι έρχονται και δεν έχουν δεχτεί να τα πάρουν. Και κάποιοι δεν τα έχουν πάρει. Δηλαδή υπογράφονται προφανώς αυτά τα χαρτιά απλά δεν έχουν επιδοθεί. Σε κάποιους επιδόθηκαν και αρνήθηκαν να τα πάρουν. Υπάρχουν τρεις διαφορετικές περιπτώσεις».

Μάλιστα, όπως καταγγέλλεται, ακόμη και ο διοικητής του νοσοκομείου είναι ανεμβολίαστος.

«Στο ΝΙΜΙΤΣ ο διοικητής είναι ανεμβολίαστος και κυκλοφορεί στους διαδρόμους ανενόχλητος», λέει ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ.

Στους 60 ανέρχονται οι ανεμβολίαστοι στο Ναυτικό νοσοκομείο.

400 ανεμβολίαστοι στο ΕΚΑΒ

Επί μήνες έτρεχαν να διακομίσουν τα δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού.

Σήμερα τρέχουν να εμβολιάσουν τους ανεμβολίαστους συναδέλφους.

«Τα άτομα που δεν είχαν εμβολιαστεί στο ΕΚΑΒ άγγιζαν τα 800. Τα στοιχεία που έχουμε επίσημα πανελλαδικά είναι γύρω στους 400 ανεμβολίαστοι», λέιι ο Γιώργος Μαθιόπουλος, εκπρόσωπος εργαζομένων ΕΚΑΒ.

Στο νοσοκομείο Δράμας από τους 19 τραυματιοφορείς, οι 11 είναι ανεμβολίαστοι. Συνολικά 96 υγειονομικοί έλαβαν το χαρτί της αναστολής με το ενδεχόμενο να μην μπορεί πλέον να εφημερεύει το νοσοκομείο να είναι ορατό.

Σέρρες: Σε αναστολή διευθυντής αναισθησιολογίας

Στις γειτονικές Σέρρες περίμεναν αναισθησιολόγο από πέρσι τον Μάρτιο, ωστόσο ο εν λόγω υγειονομικός τέθηκε σε αναστολή, πριν καλά- καλά αναλάβει τα νέα του καθήκοντα.

«Τέθηκε σε αναστολή γιατί για τους δικούς του λόγους δεν έχει εμβολιαστεί. Οπότε ξαναμένουμε μ’ έναν γιατρό. Λήγει η απόσπαση ενός αναισθησιολόγου που έχουμε 10 Σεπτεμβρίου οπότε μένουμε μ’ ένα γιατρό», λέει ο Βαγγέλης Παπαμιχάλης, πρόεδρος Νοσοκομειακών Γιατρών Σερρών.

Στο νοσοκομείο Σερρών 120 εργαζόμενοι έλαβαν το χαρτί της αναστολής με εκατοντάδες τακτικά χειρουργεία να έχουν παγώσει από 1η του μήνα.

«Είναι περίπου 1.000 χειρουργεία που είναι αυτή τη στιγμή σε αναστολή».

Κανονικά στις θέσεις τους βρίσκονται 100 ανεμβολίαστοι στα νοσοκομεία της Πάτρας καθώς όπως λέει ο πρόεδρος εργαζομένων του Άγιου Ανδρέα δεν βγαίνουν οι βάρδιες.

Σε αναστολή τέθηκαν 92 ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Ξάνθης, δηλαδή περίπου το 14%.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 07/09/2021