Κόσμος

Κλιματική αλλαγή – Ο πλανήτης δεν μπορεί να περιμένει το τέλος της πανδημίας για να δράσει

07.09.2021 | 13:31 Eνσωμάτωση

Διευθυντές σύνταξης 220 επιστημονικών επιθεωρήσεων προειδοποιούν πως ο πλανήτης δεν μπορεί να περιμένει το τέλος της πανδημίας του κορωνοϊού για να δράσει ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Χαρακτηριστικά δηλώνουν πως οι επιπτώσεις της είναι ήδη ορατές στην υγειά των ανθρώπων και πως στην περίπτωσή της δεν υπάρχει εμβόλιο.

Η άνοδος της θερμοκρασίας της Γης στον 1,1 βαθμό Κελσίου προκαλεί σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία μας, τονίζουν σε κοινό τους άρθρο οι μεγαλύτερες επιστημονικές επιθεωρήσεις του κόσμου.

Προκαλεί… Περιστατικά αφυδάτωσης, Προβλήματα στα νεφρά, Καρκίνο του δέρματος, Ψυχολογικά Καρδιαγγειακά και Πνευμονολογικά προβλήματα ακόμη και επιπλοκές στην εγκυμοσύνη.

Γι αυτό και παρά τη λογική ανησυχία για την covid-19, υποστηρίζουν πως δεν μπορούμε να περιμένουμε να περάσει η πανδημία για να μειώσουμε γρήγορα τις εκπομπές των αεριών του θερμοκηπίου.

«Οι κίνδυνοι από την κλιματική αλλαγή μπορούν να ξεπεράσουν αυτούς οποιασδήποτε ασθένειας. Η πανδημία covid-19 θα τελειώσει, αλλά αυτό για το οποίο δεν υπάρχει ακόμη εμβόλιο είναι η κλιματική κρίση.»

Οι επιστημονικές επιθεωρήσεις ζητούν να γίνει αναδιοργάνωση των μεταφορών, των πόλεων, της παραγωγής και της διανομής των τροφίμων, των χρηματοοικονομικών αγορών, των συστημάτων υγείας.

«Το 2021 πρέπει να είναι η χρονιά που ο πλανήτης μας θα αλλάξει πορεία. Η υγεία μας εξαρτάται από αυτό.»

Μια καλύτερη ποιότητα αέρα από μόνη της μπορεί να βελτιώσει την υγεία, κάτι που θα αντισταθμίσει το παγκόσμιο κόστος από τη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 07/09/2021