Ελλάδα

Αύξηση των κρουσμάτων στα παιδιά – Ανησυχία ενόψει του ανοίγματος των σχολείων

07.09.2021 | 12:55 Eνσωμάτωση

Σε μια εβδομάδα ανοίγουν τα σχολεία, με τα δεδομένα του καλοκαιριού να είναι ανησυχητικά. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, η αύξηση κρουσμάτων τους τελευταίους μήνες σε παιδιά ήταν ραγδαία! Συνολικά έχουν νοσηλευτεί 300 παιδιά εκ των οποίων τα τρία έχουν διασωληνωθεί. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι το θέμα δεν ειναι απλό γιατί η κλινική και εργαστηριακή εικόνα των παιδιών που νοσηλεύονται δείχνει προσβολή πολλών οργανικών συστημάτων τους και τονίζουν πως όλος ο στενός κρατικός παράγοντας θα πρέπει να εμβολιαστεί, περιλαμβανομένων εκπαιδευτικών, αστυνομικών αλλά και ιερέων.

Ανησυχία στους κόλπους των επιστημόνων για την αύξηση των κρουσμάτων στα παιδιά. Το 20% του συνόλου των μολύνσεων αφορά πλέον σε παιδιά με τον εμβολιασμό τους να είναι πιο επιτακτικός από ποτέ.

Το άνοιγμα των σχολείων την ερχόμενη Δευτέρα είναι πιθανόν να οδηγήσει σε περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων σε παιδιά και δη του δημοτικού.

Τα παιδιά δεν εξαιρούνται σοβαρής νόσησης επισημαίνουν οι ειδικοί. 3 παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους από κορωνοιό στη χώρα μας.

Αύξηση κρουσμάτων σε παιδιά μέσα στο χειμώνα μπορεί να προκαλέσει και πάλι προβλήματα στην εκπαίδευση με κλείσιμο σχολείων ή τμημάτων.

Ήδη 74.000 έφηβοι έχουν εμβολιαστεί και 36.000 παιδιά 12 έως 14 ετών.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 07/09/2021