Αθλητικά

Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας πόλο μιλά για πρώτη φορά για όσα έζησε στο Τόκιο και τη δήλωση που συγκίνησε το πανελλήνιο

06.09.2021 | 12:19 Eνσωμάτωση

Ο Γιάννης Φουντούλης, αρχηγός της εθνικής ομάδας πόλο μιλά στη Δανάη Μπάρκα και την εκπομπή «Πάμε Δανάη!».

Ο αρχηγός της εθνικής ομάδας πόλο μιλά για τις ημέρες στο Τόκιο με τη γαλανόλευκη, αποκαλύπτει τα λόγια του προς τους συμπαίκτες του λίγο πριν πέσουν στην πισίνα, τον αγώνα που έδωσαν την στιγμή που η χώρα πάλευε με τον πύρινο εφιάλτη.   Αναφέρθηκε στην κόρη του και στην επιθυμία του να ασχοληθεί και εκείνη με τον αθλητισμό.

«Πριν πέσουμε στο νερό είπα στους συμπαίκτες μου “πάμε να το απολαύσουμε, να ακούσουμε τον εθνικό ύμνο», ανέφερε για τα λεπτά πριν τον μεγάλο τελικό με την Σερβία.

Η πρώτη του σκέψη μετά το τέλος του αγώνα, σημείωσε: «Μετά τον αγώνα ένιωσα μια μικρή απογοήτευση επειδή χάσαμε το χρυσό μετάλλιο. Μετά είδα τους συμπαίκτες μου ότι το είχαν πάρει πιο βαριά και προσπάθησα να τους επανφέρω και μετά το ευχαριστηθήκαμε».

Σχολιάζοντας τη δήλωσή του που συγκίνησε όλη τη χώρα είπε: «Όταν συμβαίνουν τέτοια γεγονότα στο σπίτι σου δεν γίνεται να μην επηρεαστείς. Όταν έρχεται η στιγμή του αγώνα τα ξεχνάς όλα και αγωνίζεσαι για το καλύτερο που μπορείς.».

Ερωτηθείς για το αν έχει ένα γούρι για τους αγώνες, αποκάλυψε πως: «Πριν από τους αγώνες βλέπω την φωτογραφία της κόρης μου και αποβάλει όλο το άγχος.»

Ο Γιάννης Φουντούλης είπε ότι θα ήθελε να βρεθεί και στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, και τόνισε ότι απολαμβάνει να βλέπει την κόρη του που μεγαλώνει. «Κάθε φορά που γυρίζω από το εξωτερικό νιώθω ότι βλέπω ένα άλλο παιδί. Σίγουρα θα ήθελα η κόρη μου να ασχοληθεί με τον αθλητισμό».

 

Videos & Απoσπάσματα από Πάμε Δανάη! - 06/09/2021