Πολιτική

Το «ναι μεν, αλλά» του ΣΥΡΙΖΑ στην υποχρεωτικότητα εμβολιασμού, οι υγειονομικοί και… οι πυρκαγιές

05.09.2021 | 09:07 Eνσωμάτωση

Τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών ξεδίπλωσε ο βουλευτής του κόμματος, Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στο «MEGA Σαββατοκύριακο».

«Είμαστε υπέρ των εμβολιασμών, υπέρ της υποχρεωτικότητας μόνο στους υγειονομικούς, αλλά χωρίς ποινές» σημείωσε, κατηγορώντας της κυβέρνηση ότι απέτυχε στο ζήτημα των εμβολιασμών. Μάλιστα, όπως, υποστήριξε, πολλοί υγειονομικοί δεν διαδήλωσαν εναντίον της υποχρεωτικότητας αλλά «εναντίον του αυταρχισμού της κυβέρνησης».

Παράλληλα, ο Χρήστος Σπίρτζης αντιτάχθηκε σε πιθανή επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών και σε άλλες ομάδες. «Δεν μπορεί να επιβάλει κανείς στο σώμα του άλλους τι θα κάνει» σημείωσε.

Ακόμα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συνέδεση την πορεία της πανδημίας… με τις πυρκαγιές.

«Ο πρωθυπουργός έλεγε πριν λίγες μέρες ότι όπως αντιμετώπισε την πανδημία θα αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές. Και είδαμε πώς τα πήγε στις πυρκαγιές» ανέφερε, ζητώντας από την κυβέρνηση να σταματήσει την επικοινωνιακή, προπαγανδιστική διαχείριση η κυβέρνηση σε όλα τα ζητήματα.

Η δύσκολη εξίσωση

Ως μια δύσκολη εξίσωση περιέγραψε την τρέχουσα κατάσταση ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης.

Όπως είπε, υπάρχει σχέδιο προσλήψεων «που είναι άμεσο» και «ανακατανομή υγειονομικών όπου υπάρχει πρόβλημα» μετά τις αναστολές των ανεμβολίαστων υγειονομικών.

«Να σεβόμαστε τις αποφάσεις των ειδικών και των δικαστηρίων. –  για υποχρεωτικό εμβολιασμός. Εμείς δεν φέραμε συνολική υποχρεωτικότητα. Ακούμε την Επιτροπή Βιοηθικής. Συμμετέχουν και ανεμβολίαστοι στην κοινωνικοοικονομική ζωή του τόπου» πρόσθεσε σχετικά.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 05/09/2021