Υγεία

Εισαγγελική παρέμβαση για την 54χρονη που αρνήθηκε να διασωληνωθεί

04.09.2021 | 13:08 Eνσωμάτωση

Εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε για την 54χρονη ανεμβολίαστη ασθενή του Ευαγγελισμού που κατέληξε από κορωνοϊό ενώ αρνούνταν σθεναρά να διασωληνωθεί. Μάλιστα από ζητούσε βοήθεια από τους διαδυκτυακούς της φίλους για να αποφύγει τη διασωλήνωση.

Ο σύζυγος της, αρνητής επίσης του εμβολιασμού, ενημέρωσε ότι ζήτησε τη βοήθεια δικηγόρου, γνωστό για τη δράση του στο αντιεμβολιαστικό κίνημα.

Η 54χρονη ασθενής νοσηλευόταν σε κλινική του Ευαγγελισμού. Όταν η κατάσταση της υγείας χειροτέρεψε και το οξυγόνο της έπεσε, έπρεπε να διασωληνωθεί εκείνη αρνήθηκε ζήτησε δικηγόρο και τη βοήθεια των αρνητών κάθε λογικής.. Μην έχοντας άλλη επιλογή το νοσοκομείο ζήτησε εισαγγελική παρέμβαση αφού η υγεία της επιδεινωνόταν ραγδαία. και οι μόνοι που πάλευαν για τη ζωη της γυναίκα.

Η άρνηση της όμως καθώς και οι παρεμβάσεις των αρνητών φίλων της, αλλά και του συζύγου της είχαν ως αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος. Η γυναίκα διασωληνώθηκε, όμως ήταν πλέον αργά και έφυγε από την ζωή.

Η άρνηση οδήγησε στον θάνατο

Τόσο η 54χρονη όσο και ο σύζυγος της ήταν πολέμιοι του εμβολιασμού. Μάλιστα ο ίδιος έκανε ιδιαίτερα σκληρές αναρτήσεις για όσους επέλεγαν να ακούσουν τους επιστήμονες.

Η 54χρονη είναι εντοπιστεί θετική στον ιο στις 13 Αυγούστου. Με ανάρτηση της είχε ενημερώσει τους φίλους της .

Παρά το γεγονός ότι ο ιος χτύπησε την πόρτα τους, ο σύζυγος της συνεχίζει να κάνει αναρτήσεις κατά του εμβολίου και των επιστημόνων. Σταματά μόνο λίγες ώρες πριν το θάνατο της αγαπημένης του, οπότε για πρώτη φορά αναζητά γιατρό για τη γυναίκα του, παρά το γεγονός ότι ο Ευαγγελισμός διαθέτει άριστους επιστήμονες.

Η έρευνα του εισαγγελέα Πρωτοδικών, Γεώργιου Νούλη στρέφεται κατά προσώπων που εμπόδισαν τους γιατρούς από την έγκαιρη διασωλήνωση της 54χρονης. Προσώπων που παρασύρουν δεκάδες ανθρώπους σε επικίνδυνα μονοπάτια μακριά από κάθε λογική.

Νέο περιστατικό άρνησης διασωλήνωσης

Ένα νέο περιστατικό άρνησης διασωλήνωσης έγινε γνωστό σήμερα, και πάλι στον Ευαγγελισμό.

Ειδικότερα, για μια 75χρονη νεφροπαθής που νοσηλεύεται με κορωνοϊό, οι γιατροί ενημέρωσαν την κόρη της ότι αν χρειαστεί θα την διασωληνώσουν. Τότε η κόρη της υπέγραψε ένα χαρτί που ζητά να μην την εμβολιάσουν.

Πάντως μέχρι τώρα, η 75χρονη δεν έχει χρειαστεί να διασωληνωθεί.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 04/09/2021