Κόσμος

Διεθνείς ειδήσεις: Επεισόδια σε συγκέντρωση αντιεμβολιαστών στη Βρετανία – Διαδηλώσεις γυναικών κατά του αποκλεισμού τους από τη δημόσια ζωή στο Αφγανιστάν

04.09.2021 | 06:21 Eνσωμάτωση

Στη Βρετανία, επεισόδια σημειώθηκαν σε διαδήλωση αντιεμβολιαστών, ενώ στο Αφγανιστάν οι γυναίκες διαδηλώνουν κατά του αποκλεισμού τους από τη δημόσια ζωή.

Βρετανία: Αντιεμβολιαστές προσπάθησαν να εισβάλλουν στην Αρχή Φαρμάκων

Επεισόδια σημειώθηκαν εχθές σε διαδήλωση αντιεμβολιαστών στη Βρετανία, οι οποίοι προσπάθησαν να εισβάλλουν στη ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων της χώρας, με τους αστυνομικούς να τους αποτρέπουν.

Στα επεισόδια τραυματίστηκαν 4 αστυνομικοί, ενώ οι διαδηλωτές απομακρύνθηκαν.

Σημειώνεται ότι το κίνημα αντιεμβολιαστών στη χώρα έχει έντονη δράση τελευταίο διάστημα. Στις 23 Αυγούστου οι αντιεμβολιαστές είχαν εισβάλει σε εταιρία τηλεοπτικών παραγωγών.

Στη Βρετανία, το 90% του πληθυσμού έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου.

Αφγανιστάν: Διαδηλώσεις γυναικών κατά του αποκλεισμού τους από τη δημόσια ζωή

Στο Αφγανιστάν πραγματοποιήθηκαν εχθές διαδηλώσεις γυναικών στην πρωτεύουσα Καμπούλ και στη Χεράτ, κατά του αποκλεισμού τους από τη δημόσια ζωή.

Στις διαδηλώσεις πήραν μέρος κυρίως ακτιβίστριες με πλακάτ που έγραφαν «Μη φοβάστε, είμαστε όλοι μαζί», και σε αρκετές περιπτώσεις διαδήλωσαν δίπλα σε Ταλιμπάν που οπλοφορούσαν.

Σημειώνεται ότι ενώ οι Ταλιμπάν διατείνονται ότι οι γυναίκες είναι ελεύθερες στο Αφγανιστάν, ταυτόχρονα τους έχουν πει να μείνουν στα σπίτια τους για τη δική τους ασφάλεια.

Παράλληλα, στο Αφγανιστάν παρατηρείται και αύξηση στην πώληση μπούργκας, γιατί οι γυναίκες φοβούνται να βγαίνουν στο δρόμο χωρίς αυτήν και χωρίς άντρα συνοδό.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 04/09/2021