Υγεία

Αχαΐα – Σε «μίνι» lockdown ο νομός – Καμπανάκι για τα «κορωνοπάρτι»

04.09.2021 | 13:14 Eνσωμάτωση

Σε καθεστώς «μίνι» lockdown βρίσκεται  η Αχαΐα από την Παρασκευή, εξαιτίας της επιβάρυνσης του επιδημιολογικού φορτίου στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες  τα μέτρα θα ισχύσουν τουλάχιστον μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου και θα αρθούν εφόσον η επιδημιολογική εικόνα της περιοχής βελτιωθεί.

Τα μέτρα που ισχύουν είναι τα κάτωθι:

Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.

Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Αξίζει να σημειωθεί το τελευταίο διάστημα η Αχαΐα καταγράφει αρκετές φορές τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων ενώ ο δείκτης θετικότητας είναι στο 4,02%. Μάλιστα σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, η Αχαΐα κατέγραψε 96 κρούσματα.

Αντιδράσεις

Τα νέα περιοριστικά μέτρα προκάλεσαν τις αντιδράσεις των επιχειρηματιών.

Ενδεικτική είναι η ανακοίνωση του Συλλόγου Εστίασης Αναψυχής Νομού Αχαΐας (ΣΚΕΑΝΑ), η οποία κάνει λόγο «ήρθε η ώρα όμως να πληρώσει άλλος τις ελλείψεις του συστήματος υγείας και όχι η εστίαση. Ήρθε η ώρα η Κυβέρνηση να λειτουργήσει υπεύθυνα και να δώσει μια μόνιμη λύση. Τα συνεχή lock down δεν είναι λύση!»

«Ο ΣΚΕΑΝΑ θα καλέσει τα μέλη του, στο πρώτο υπαίθριο ΄΄ανεξέλεγκτο΄΄ πάρτυ που θα γίνει, με την ανοχή της πολιτείας, πρώτον στην συμμετοχή τους σε αυτό, με πανό ”Η εστίαση πεθαίνει” και δεύτερον στην κανονική λειτουργία των μαγαζιών από την επόμενη μέρα (μουσική και ελεύθερο ωράριο) λειτουργώντας πάντα συντεταγμένα και με τα προβλεπόμενα μέτρα» υπογραμμίζονταν χαρακτηριστικά.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 04/09/2021