Υγεία

Κορωνοϊός – Αντιπαράθεση υγειονομικών για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού

02.09.2021 | 17:58 Eνσωμάτωση

Ξεκίνησαν χθες οι πρώτες αναστολές ανεμβολίαστων υγειονομικών, την στιγμή που η πίεση στα νοσοκομεία αυξάνεται.

Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητής περιβαλλοντικής μηχανικής ΑΠΘ, σημείωσε ότι υπάρχει μια «ενδιαφέρουσα καμπή και σταθεροποίηση στα κρούσματα», ωστόσο αυτό που ανησυχεί τους ειδικούς είναι η μαζική επιστροφή στα αστικά κέντρα και ανάμειξη του πληθυσμού.

«Μας ανησυχεί η ανάμειξη του πληθυσμού και το μη υψηλό επίπεδο εμβολιασμού».

Ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε ότι «ο πολύ μεγάλος αριθμός τεστ και το καλό επίπεδο εμβολιασμού, μας οδηγούν στο να έχουμε αυτήν την σχετική σταθεροποίηση», και επισήμανε ότι για να μην φτάσουμε στην κορύφωση του αριθμού των κρουσμάτων τον Οκτώβρη, θα πρέπει να εμβολιαστούμε και να τηρούμε τα μέτρα προστασίας».

Από την άλλη πλευρά, επιμένουν στην στάση τους οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί.

Όπως λέει η Κωνσταντίνα Γώγου, νοσηλεύτρια Νοσοκομείο Βέροιας, υπάρχουν φόβοι «τους οποίους κανένας δεν ακούει και δε σέβεται».

«Ο βασικός είναι ότι τα εμβόλια είναι ακόμα σε πειραματικό στάδιο, δεν έχουν πάρει επίσημη έγκριση αλλά παράταση λόγω έκτακτων συνθήκων».

Η κ. Γώγου κατήγγειλε ότι το εμβόλιο έχει παρενέργειες οι οποίες δεν καταγράφονται.

«Μας έφεραν 20χρονο την επόμενη του εμβολίου που ήταν νευρολογικά νεκρός, δεν μπορούσε να ξυπνήσει. Ακόμα ψάχνουν να βρουν από πού ήταν οι παρενέργειες».

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 02/09/2021