Ελλάδα

Σχολεία – Με διαβεβαιώσεις πως η τηλεκπαίδευση είναι παρελθόν το «πρώτο κουδούνι»

01.09.2021 | 13:19 Eνσωμάτωση

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος και για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία. Τα παιδιά θα υποβάλλονται σε 2 self-tests την εβδομάδα που ενδέχεται να πραγματοποιούνται στις σχολικές αίθουσες. Υποχρεωτική θα είναι η μάσκα και στους εξωτερικούς χώρους των σχολείων. Οι εκπαιδευτικοί, από την άλλη, που δεν έχουν εμβολιαστεί θα πληρώνουν από την τσέπη τους τα δυο τεστ την εβδομάδα που θα πρέπει να κάνουν υποχρεωτικά.

Δυο self-tests την εβδομάδα θα διανέμονται δωρεάν στους μαθητές και στο τραπέζι των ειδικών του υπουργείου Υγείας που θα καθορίσουν το υγειονομικό πρωτόκολλο βρέθηκε η πρόταση να γίνονται αυτά στο σχολείο για να αποφευχθεί ο κίνδυνος της ψευδούς βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος.

Εξετάζεται επίσης οι τάξεις ή ολόκληρες οι σχολικές μονάδες να μην οδηγούνται σε αναστολή λειτουργίας με ένα έως τρία κρούσματα, αλλά με μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων και με περισσότερα επαναληπτικά τεστ. Η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους του σχολείου φαίνεται να διχάζει τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής.

Με νέα υγειονομικά πρωτόκολλα

Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, πάντως, όσοι μαθητές άνω των 12 ετών εμφανίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης του τελευταίου εξαμήνου δεν θα χρειαστεί να υποβάλλονται σε αυτοδιαγνωστικό τεστ δυο φορές την εβδομάδα.

Με τη δαπάνη δυο εργαστηριακών τεστ κορωνοϊού την εβδομάδα επιβαρύνονται οι εκπαιδευτικοί που θα προσέρχονται στα σχολεία χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης. Το ίδιο θα ισχύσει και για το προσωπικό αλλά και τους φοιτητές των ΑΕΙ.

Τα μέτρα κατά του κορωνοϊού φέτος αναμένεται πάντως να είναι λιγότερο αυστηρά με ασπίδα προστασίας τα τεστ και τον εμβολιασμό μεγάλου αριθμού εκπαιδευτικών και αρκετών μαθητών άνω των 12 ετών.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 01/09/2021