Ελλάδα

Ένταση για την Αμάλ στη Λάρισα

01.09.2021 | 13:34 Eνσωμάτωση

Στη Λάρισα, επεισόδια αμαύρωσαν την εκδήλωση για την υποδοχή της κούκλας Αμάλ, της ύψους 3,5 μέτρων μαριονέτας με τη μορφή μίας προσφυγοπούλας από τη Συρία η οποία διασχίζει την Ευρώπη για να στρέψει την προσοχή στο δράμα των προσφυγόπουλων. Πολίτες που διαφωνούσαν με την εκδήλωση συγκεντρώθηκαν στην κοίτη του Πηνειού για να την εμποδίσουν και προκλήθηκε ένταση με άλλους συμπολίτες τους, μικροσυμπλοκές, που οδήγησαν στην επέμβαση της Αστυνομίας.

Ένταση στο κέντρο της Λάρισας.

Ομάδες ακροδεξιών φωνάζοντας συνθήματα διχασμού αντιδρούν στην παρουσία της γιγάντιας μαριονέτας. Η κούκλα που συμβολίζει μία προσφυγοπούλα από τη Συρία.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 7 το απόγευμα όταν πολίτες προγραμματισμένη η έναρξη της εκδήλωσης. Πολίτες της Λάρισας και εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής βρέθηκαν στην κοίτη του Πηνειού ποταμού, στις καμάρες στο ύψος της οδού Καλλιθέας, όπου και θα ξεκινούσε η εκδήλωση για την υποδοχή της Αμάλ.

Στη γέφυρα του Πηνειού είχαν συγκεντρωθεί άτομα από ακροδεξιές οργανώσεις με αποτέλεσμα να γίνουν μικροσυμπλοκές με την αστυνομία. Αντιδράσεις είχαν δημιουργηθεί και στα Μετέωρα.

Η κούκλα – σύμβολο των παιδιών προσφύγων που στα αραβικά σημαίνει «ελπίδα», ταξιδεύει από πόλη σε πόλη με το μήνυμα: «Μη μας ξεχνάτε».

Στόχος, η γνωριμία μέσα από την τέχνη και το παιχνίδι με διαφορετικούς πολιτισμούς και ο διάλογος για τον ξεριζωμό των προσφύγων, ιδίως των παιδιών.

Η Αμάλ έχει ύψος 3,5 μέτρων και συμβολίζει τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα που αυτή τη στιγμή στη χώρας μας φθάνουν τις τέσσερις χιλιάδες.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 01/09/2021