Υγεία

Εκτός ΕΣΥ οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί – Σφοδρές αντιδράσεις και προβλήματα σε συγκεκριμένα νοσοκομεία

01.09.2021 | 09:53 Eνσωμάτωση

Τα πρόβλημα στα νοσοκομεία της χώρας, με ολόκληρες μονάδες να κλείνουν, άρχισαν να φαίνονται από την πρώτη ημέρα του μέτρου της αναστολής των ανεμβολίαστων υγειονομικών.

Ο νευρολόγος και ο ογκολόγος της Μυτιλήνης δεν εμβολιάστηκαν. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Γιάννη Συνάνη, 770 υγειονομικοί στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης, είχαν μείνει 45 ανεμβολίαστοι, σήμερα ο αριθμός αυτός κατέβηκε στους 35. Ο ογκολόγος του νοσοκομείου παρέμεινε ανεμβολίαστος. Ο νευροχειρουργός επίσης δεν προχώρησε τον εμβολιασμό του.

«Είναι ένας γιατρός που τον γυρεύουν από όλα τα νοσοκομεία του κόσμου, θεωρώ ότι για προσωπικούς λόγους δεν κάνει το εμβόλιο», περιέγραψε ο κ. Συνάνης.

«Με βάση τον νόμο υπάρχει μια επιτροπή στην Υγειονομική Περιφέρεια που εξετάζει τις εξαιρέσεις που είναι συγκεκριμένες παθήσεις που αναφέρονται στην υπουργική απόφαση. Η εγκύκλιος βγήκε 12 Αυγούστου, έδωσε τρεις ημέρες περιθώριο. Έπρεπε να υποβληθούν δικαιολογητικά με ιατρικές βεβαιώσεις. Υπέβαλαν αιτήσεις χωρίς δικαιολογητικά και απορρίφθησαν», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κ. Γιαννακός.

Τα πρόβλημα στα νοσοκομεία της χώρας, με ολόκληρες μονάδες να κλείνουν, άρχισαν να φαίνονται από την πρώτη ημέρα του μέτρου της αναστολής των ανεμβολίαστων υγειονομικών.

«Μέχρι και χθες 31/8 εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι λειτουργούσαν ο ένας δίπλα στον άλλον και σήμερα προσπαθούν με πιέσεις και εξαναγκασμούς να βγάλουν τους συναδέλφους τους ανεμβολίαστους που προσφέρουν 35 χρόνια στο ΕΣΥ, τους ρούφηξαν το αίμα και τώρα τους πετάνε στην ανέχεια. Είναι ντροπή για τις κυβερνήσεις», υπογράμμισε ο κ. Πέτρος Κετικίδης, γραμματέας ΠΟΕΔΗΝ.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 01/09/2021