Ελλάδα

Κρήτη – Σε κρίσιμη κατάσταση η 36χρονη έγκυος που νοσηλεύεται σε ΜΕΘ – Στο νοσοκομείο με κορωνοϊό και νεογνό 28 ημερών

31.08.2021 | 13:25 Eνσωμάτωση

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της 36χρονης εγκύου που νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου ύστερα από επιπλοκές λόγω κορωνοϊού. Ωστόσο, τα επίπεδα του οξυγόνου της σύμφωνα με τους γιατρούς της έχουν αρχίσει να είναι καλύτερα, και έχει ξεκινήσει η διαδικασία αφύπνισης.

Πρόκειται για μια γυναίκα μόλις 36 ετών, η οποία διανύει την 24η εβδομάδα κύησης. Ωστόσο, η έγκυος γυναίκα πριν λίγες μέρες νόσησε με κορωνοϊό.

Το νοσοκομείο εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία η έγκυος γυναίκα νοσηλευόταν στη μονάδα covid-19 και λόγω βαριάς αναπνευστικής ανεπάρκειας, μεταφέρθηκε την περασμένη Παρασκευή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας covid, όπου διασωληνώθηκε και παραμένει μέχρι σήμερα σε σοβαρή κατάσταση.

Στο νοσοκομείο με κορωνοϊό νεογνό 28 ημερών

Ένα μωράκι 28 μόλις ημερών νοσηλεύεται με κορωνοϊό στη Μονάδα Νεογνών του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου. Το κοριτσάκι εισήχθη με συμπτώματα της covid-19 το περασμένο Σάββατο 28 Αυγούστου στο νοσηλευτικό ίδρυμα και κρίθηκε αναγκαία η εισαγωγή του στη μονάδα.

Θετική στον κορωνοϊό είναι και η μητέρα του μωρού. Η κατάσταση της υγείας του νεογέννητου χαρακτηρίζεται καλή από τους γιατρούς.

Σημειώνεται ότι στην κλινική covid του ΠΑΓΝΗ νοσηλεύονται τέσσερα παιδιά.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 31/08/2021