Υγεία

«Θα εμβολιάζονταν μετά την γέννα» – Τι λέει στο «Live News» ο σύζυγος της 36χρονης εγκύου που είναι διασωληνωμένη

30.08.2021 | 16:48 Eνσωμάτωση

Διασωληνωμένη και σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται 36χρονη έγκυος στη ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου, ύστερα από επιπλοκές λόγω κορωνοϊού.

Η γυναίκα, η οποία διανύει την 24η εβδομάδα κύησης, πριν από λίγες ημέρες νόσησε με κορωνοϊό και έκτοτε η κατάστασή της άρχισε να επιβαρύνεται.

Το νοσοκομείο εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία η 36χρονη νοσηλευόταν στη μονάδα Covid και λόγω βαριάς αναπνευστικής ανεπάρκειας κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά της στη ΜΕΘ Covid, όπου διασωληνώθηκε και παραμένει σε σοβαρή κατάσταση.

Οι γιατροί δεν μπορούσαν να προκαλέσουν τοκετό, λόγω του ότι βρίσκεται στον έκτο μήνα της κύησης.

Ο σύζυγος της 36χρονης  μίλησε αποκλειστικά στο «Live News».

«Έχει βαριά πνευμονία. Φοβούνται και για το μωρό οι γιατροί. Σήμερα περιμένω να με πάρουν τηλέφωνο» σημείωσε. Σύμφωνα με το σύζυγό της, η 36χρονη εργαζόταν σε σούπερ μάρκετ, όπου κόλλησε κορωνοϊό από ασυμπτωματικό συνάδελφό της.

«Στην αρχή είχε δέκατα και έβηχε συνέχεια. Την βάλανε στο νοσοκομείο και μετά την έστειλα στον Ηράκλειο. Της γύρισε σε πνευμονία. Μιλήσαμε και μου λέει ότι είναι καλά. Αργότερα μου έστειλε μήνυμα ότι θα την ετοιμάσουν για την εντατική» πρόσθεσε.

Η 36χρονη, υπογράμμισε ο σύζυγός της, σκόπευε να εμβολιαστεί αφότου γεννήσει.

Δύσκολη βάρδια στο Ιπποκράτειο

Εμφανής, την ίδια ώρα, είναι η πίεση στα νοσοκομεία, από την αύξηση των νοσηλειών με κορωνοϊό.

Χθες, στο Ιπποκράτειο, έγιναν 20 εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό. Εννέα άτομα είναι διασωληνωμένα στο συγκεκριμένο, το οποίο πλέον έχει μόνο μια κενή κλίνη ΜΕΘ – Covid.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 30/08/2021