Ελλάδα

Αντιεμβολιαστές – Μολότοφ & χημικά στην πορεία στην Αθήνα

30.08.2021 | 18:05 Eνσωμάτωση

Έβαλαν μπροστά την ταμπέλα των αντιεμβολιαστών και για μια ακόμη φορά τα «έσπασαν» στην Αθήνα.

Στην πλατεία Συντάγματος, πολύ κοντά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, οι συγκεντρωμένοι, με ξύλα, πέτρες, φωτοβολίδες αλλά και βόμβες μολότοφ προκαλούν επεισόδια, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να προσπαθούν να τους απωθήσουν.

Το θερμόμετρο της έντασης στο κέντρο της Αθήνας χτυπάει κόκκινο και για ώρες η ατμόσφαιρα παραμένει ηλεκτρισμένη. Με φωτιές, κυνηγητό από τις σκάλες της πλατείας μέχρι την Ερμού και οδοφράγματα που πυκνώνουν με το πέρασμα της ώρας, σε μια ατμόσφαιρα αποπνικτική που αναγκάζει ακόμα και τους Εύζωνες να μετακινηθούν από τις θέσεις τους.

Τα επεισόδια ήταν προσχεδιασμένα και άρτια οργανωμένα. Πίσω από τους σταυρούς και τις ελληνικές σημαίες που κέντριζαν τα βλέμματα το απόγευμα, άτομα που είχαν φτάσει με αντιασφυξιογόνες μάσκες, μολότοφ και φωτοβολίδες για να δημιουργήσουν επεισόδια.

Άτομα που πήραν επ’ ώμου τις συγκεντρώσεις και προσπάθησαν για ακόμα μία φορά να εκμεταλλευτούν το μικρό αντιεμβολιαστικό κίνημα στη χώρα, για να προωθήσουν τη δική τους ατζέντα, με απώτερο στόχο, όπως εκτιμούν στην αστυνομία, να φουντώσουν ένα ακραίο κίνημα που θα κάνει αισθητή την παρουσία του μέσα από επεισοδιακές συγκεντρώσεις.

Οι ελληνικές σημαίες είναι διάσπαρτες στο πλήθος και πολύ κοντά στην πρώτη γραμμή της μάχης, άτομα με εικόνες της Παναγίας και ορισμένοι να έχουν γονατίσει στη Λεωφόρο Αμαλίας, την ώρα που οι βόμβες μολότοφ πέφτουν «βροχή».

Ορισμένοι φορούν αντιασφυξιογόνες μάσκες, που διακρίνονται και κατά τη διάρκεια της σύλληψής τους. Μέχρι αργά το βράδυ το σκηνικό παραμένει ίδιο, με τα επεισόδια να φτάνουν μέχρι το Μοναστηράκι και τους δράστες να καταστρέφουν ακόμα και εγκαταστάσεις του δήμου Αθηναίων για έργα στην περιοχή.

Αυτή ήταν η κατάληξη μιας ακόμα συγκέντρωσης αρνητών, που σύμφωνα με την αστυνομία κάποια στιγμή ήταν πάνω από 7.000. Με 47 άτομα να οδηγούνται στην Ασφάλεια και 5 να συλλαμβάνονται για συμμετοχή στα επεισόδια.

Όλα είχαν ξεκινήσει το απόγευμα. Πολύ κοντά στο φραγμό των αστυνομικών, ιερείς με σταυρούς, κομποσχοίνια ακόμα και θυμιατήρια, άλλοι να δίνουν τον τόνο της διαμαρτυρίας με τις ντουντούκες που κρατούσαν και κοντά τους άτομα που κρατούσαν από εικόνες της Παναγίας μέχρι βιβλία με τα έργα και τις ημέρες του δικτάτορα Παπαδόπουλου.

Στα πανό και τα πλακάτ συνθήματα κατά της κυβέρνησης και των Μέσων Ενημέρωσης, με τις ελληνικές σημαίες και τα γαλανόλευκα μπλουζάκια με συνθήματα επαναστατικά να πληθαίνουν.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έγινε εκτεταμένη χρήση χημικών από τους αστυνομικούς που ενεργοποίησαν την ειδική Αύρα ,σε μια προσπάθεια να απομακρύνει τους νεαρούς από την Όθωνος προς την Φιλελλήνων.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκη, ενώ για τα όσα έγιναν στο κέντρο της Αθήνας, ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 30/08/2021