Υγεία

Κορωνοϊός – Εφιαλτικές προβλέψεις για κρούσματα & νεκρούς τον Σεπτέμβριο

30.08.2021 | 16:38 Eνσωμάτωση

Δύσκολος Σεπτέμβρης με τα νοσοκομεία να είναι στα όρια, τα κρούσματα, τις εισαγωγές και τις διασωληνώσεις να αυξάνουν μέρα με τη μέρα.

Χθες, οι νέες μολύνσεις έφτασαν τις 1.582, 37 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ 334 ήταν οι διασωληνωμένοι. Στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σε ολόκληρη τη χώρα παρατηρείται αυξημένη πληρότητα που αγγίζει το 68%.

Η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε άλλους τομείς είναι στο τραπέζι, αφού η κυβέρνηση θέλει να εμβολιαστούν 1 εκατ. πολίτες.

Από την άλλη, ιεράρχες όπως ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων, κρατούν άλλη στάση, με τον Αμβρόσιο να επικαλείται το γνωστό ψεκαστήρι με αγιασμό ως το φάρμακο για τον κορωνοϊό.

Μέσα στην εκκλησία επικράτησε ένταση, με τον αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας να φωνάζει ντροπή και να αποχωρεί. Πάντως, η επίσημη θέση της εκκλησίας παραμένει ξεκάθαρα υπέρ του εμβολιασμού.

Πονοκέφαλος το άνοιγμα των σχολείων

Πονοκέφαλο δημιουργεί και το άνοιγμα των σχολείων. Οι ειδικοί προτείνουν τον εμβολιασμό των μαθητών.

Οι μαθητές άνω των 12 ετών θα προσέρχονται στο σχολείο με πιστοποιητικό εμβολιασμού, με βεβαίωση νόσησης τελευταίου εξαμήνου ή με δήλωση αρνητικού self-test δύο φορές την εβδομάδα.

Οι εκπαιδευτικοί υποχρεούνται σε δύο εργαστηριακά rapid test αντιγόνου την εβδομάδα.

Φέτος δε θα κλείνουν τάξεις ή ολόκληρα σχολεία όταν υπάρχουν κρούσματα όπως γινόταν την προηγούμενη σχολική χρονιά και σε όποιες περιοχές είναι δυνατόν θα υπάρχουν μικρότερα τμήματα. Για αυτό και θα προσληφθούν περισσότεροι αναπληρωτές.

Αυξημένος είναι και ο κίνδυνος μεταφοράς ιικού φορτίου από τα νησιά προς την ηπειρωτική χώρα από του εκδρομείς.

Από σήμερα και έως την επόμενη Δευτέρα, όσοι επιστρέφουν από τις διακοπές τους και δεν έχουν εμβολιαστεί, θα μπορούν να προμηθευτούν 2 δωρεάν self-tests.

Εισβολή αγνώστων στο Θριάσιο

Την ίδια ώρα μια ομάδα 20 ατόμων, που αυτοαποκαλούνται «θεματοφύλακες ασθενών», εισέβαλλαν στην πνευμονολογική κλινική του Θριασίου νοσοκομείου ζητώντας τη μη διακομιδή μίας 48χρονης ασθενούς σε άλλο νοσοκομείο, ενώ στην Κρήτη διασωληνώθηκε μία γυναίκα.

Την ώρα που το Ισραήλ προχωράει ολοταχώς στην τρίτη δόση σε όλους άνω των 12 ετών, μία μελέτη του ΕΚΠΑ αποκαλύπτει πως όσοι νοσήσαν από Covid έχουν σημαντικές επιπτώσεις στο καρδιαγγειακό σύστημα, ακόμα και τέσσερις μήνες μετά τη νόσηση.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 30/08/2021