Πολιτική

Κορωνοϊός – Ανυποχώρητη η κυβέρνηση για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς – Πυρά της αντιπολίτευσης

30.08.2021 | 20:10 Eνσωμάτωση

Η κυβέρνηση δεν κάνει βήμα πίσω στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού των υγειονομικών, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης.

Δεν κάνουμε βήμα πίσω στο θέμα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού των υγειονομικών ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους η κυβέρνηση, δύο 24ωρα πριν το deadline που έδωσε στους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, να σπεύσουν να κάνουν το εμβόλιο.

Tην αναστολή του νόμου για την υποχρεωτική αργία και στέρηση μισθού στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ με επίκαιρη ερώτηση του Ανδρέα Ξανθού, τονίζοντας παράλληλα ότι η αυτονόητη ανάγκη εμβολιασμού των υγειονομικών δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι διάλυσης του ΕΣΥ.

«Θα επιμείνει η κυβέρνηση στα εκβιαστικά ‘τελεσίγραφα’ προς στους εργαζόμενους του ΕΣΥ ή θα προχωρήσει σε μια κίνηση εκτόνωσης της κρίσης, αναστέλλοντας άμεσα την εφαρμογή του νόμου για υποχρεωτική αργία του μη εμβολιασμένου προσωπικού;».

Στο υπουργείο Υγείας πάντως ήδη έχει εκπονηθεί σχέδιο προκειμένου να καλυφθούν τα κενά και τα προβλήματα που θα προκύψουν από τις υποχρεωτικές αναστολές των ανεμβολίαστων υγειονομικών.

Η κυβέρνηση έχει χάσει πολύτιμο χρόνο τονίζει το ΚΙΝΑΛ.

«Σήμερα, αντί να σχεδιάζει πώς θα αποφύγουμε τη διασπορά του κορωνοϊού, επιλέγει τον ακραία διχαστικό λόγο για να κρύψει τις ευθύνες της».

Όσο αναφορά στην επέκταση της υποχρεωτικότητας και σε άλλους χώρους εργασίας, η κυβέρνηση τονίζει ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι στο τραπέζι.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 30/08/2021