Ελλάδα

Επεισόδια, μολότοφ και προσαγωγές στην συγκέντρωση των αρνητών

30.08.2021 | 20:10 Eνσωμάτωση

Αστυνομικοί και αρνητές του κορωνοϊού συγκρούονται στον Άγνωστο Στρατιώτη.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν πολυπληθείς ομάδες νεαρών επιτέθηκαν με μπουκάλια, αντικείμενα και βόμβες μολότοφ στους αστυνομικούς με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να απαντήσουν με χημικά και βομβίδες κρότου – λάμψης.

Λίγα λεπτά μετά τις οκτώ το βράδυ κι ενώ από τα μεγάφωνα οι διοργανωτές είχαν κηρύξει τη λήξη της συγκέντρωσης,  δεκάδες άτομα που βρίσκονταν μπροστά από τον άγνωστο στρατιώτη άρχισαν να προκαλούν τις διμοιρίες των ΜΑΤ που βρίσκονταν στο σημείο.

Δευτερόλεπτα αργότερα από την πλευρά του πλήθους εκτοξεύονται προς τους αστυνομικούς δύο βόμβες μολότοφ. Οι αστυνομικοί απαντούν με εκτεταμένη χρήση χημικών.

Οι ταραξίες δεν υποχωρούν. Οι μολότοφ πέφτουν βροχή και τα επεισόδια γενικεύονται.

Η αστυνομική αύρα ενεργοποιείται και με ρίψη νερού απομακρύνει τις ομάδες των νεαρών από την οδό Οθωνος προς την Φιλελλήνων. Το κύριο σώμα των διαδηλωτών υποχωρεί προς την πλατεία Συντάγματος.

Το πεδίο της μάχης μεταφέρεται στην οδό Ερμού και στα γύρω στενά μέχρι το Μοναστηράκι, ενώ στις φλόγες παραδίδεται εγκατάσταση του δήμου Αθηναίων για εργασίες που γίνονται στο σύνταγμα.

Τα σοβαρά επεισόδιο διήρκεσαν αρκετή ώρα, μέχρι να διαλυθούν οι ομάδες των νεαρών που εκτόξευαν στους αστυνομικούς ξύλα, πέτρες, φωτοβολίδες και βόμβες μολότοφ.

Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε 47 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 5 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 30/08/2021